Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
19:39
Vestionline A

Svet - Erdogan ljut na EU: Zakasnili ste, donesite konačnu odluku!

Turski predsednik se zapitao kako je moguće da Evropska unija proglasi Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom, a onda joj otvori vrata Evropskog parlamenta. Redžep Tajip Erdogan poručio Evropskoj uniji da ne razmatra samo proces pregovora s Turskom, nego da donese konačnu odluku.

Reuters
Nemojte samo razmotriti, donesite i konačnu odluku - rekao je Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u sredu kako Evropska unija treba da donese konačnu odluku kad je reč o članstvu njegove zemlje u Uniji.

- Turska je u poslednjih 14 godina, posebno u području ekonomije, ostvarila istorijski uspeh. U periodu od 2003. do 2015. godine naš prosečan rast iznosio je 4,7 odsto. U poslednje tri godine uprkos svim iskušenjima rast Turske bio je mnogo viši od svetskog proseka - rekao je Erdogan u Istanbulu, prenosi Anadolija. 

On je istakao kako stvarno stanje Republike ne pokazuju ni teroristički napadi ni krize u okruženju, nego investicije i projekti.

- Turska se ove godine suočila sa 15. julom, pokušajem državnog udara i brojnim terorističkim napadima. PKK, PYD, YPG, ISIL, FETO - naspram svih njih Turska je ostvarila brojne projekte i počela s ostvarivanjem novih - kazao je Erdogan.

Osvrnuo se i na izjave iz Evropske unije o tome kako pregovore Turske o članstvu u EU treba ponovno razmotriti.

"Nemojte samo razmatrati"

- Bez ikakvog stida kažu kako treba ponovno razmotriti proces pregovora Turske s Evropskom unijom. Zakasnili ste, što pre ponovno razmotrite. Ali, nemojte samo razmotriti, donesite i konačnu odluku - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je upitao kako je moguće da EU proglasi Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom, a zatim pripadnicima iste te organizacije otvori vrata i hodnike Evropskog parlamenta.

U vezi s pobedom Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, rekao je kako su demokrati, nakon dva mandata, prepustili vlast republikancima.

- Nadam se da će ova odluka američkog naroda biti razlog preduzimanju dobrih koraka, kako u smislu demokratije i osnovnih prava i sloboda, tako i u smislu događanja u našoj regiji. U ime svog naroda i u osobno ime, mogu američkom narodu poželeti dobru i uspešnu budućnost - rekao je Erdogan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online