Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.11.2016.
10:28
Vestionline A

"Laž je da Moskva želi da pogorša sukob u Ukrajini"

"Moskva ne pokušava da pogorša sukob u Ukrajini i zainteresovana je za njegovo rešavanje više od bilo koga drugog" izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Reuters
Neophodna puna primena minskog sporazuma

- Danas je potrebno uložiti velike napore da se uspostavi poverenje u Evropi, koje je ozbiljno ugroženo kao posledica unutrašnje ukrajinske krize. Svi se slažemo da je najvažnija hitna i puna implementacija Minskog sporazuma - rekao je Lavrov.

- Rusija je zainteresovana za rešavanje konflikta na svojim granicama više od bilo koga drugog, uprkos činjenici da povremeno čujete izjave da mi navodno želimo da veštački zatežemo taj sukob i zauvek da ga zadržimo u zamrznutom stanju - istakao je Lavrov u svom obraćanju na međunarodnom seminaru "Potsdamski susreti" u organizaciji ruskog Saveta za spoljne poslove u Moskvi.

Ruski ministar je rekao da je neophodno da se ujedine napori i potencijali svih država kako bi se Evropi obezbedilo mesto koje joj pripada u modernom sistemu svetskog poretka.

- Mi dosledno verujemo da bez ujedinjenih potencijala svih država i obezbeđivanja dostojnog mesta Evropi, uključujući i Evropsku uniju, u novom policentričnom sistemu svetskog poretka, on verovatno neće uspeti - rekao je Lavrov.

On je dodao da "u savremenom međusobno povezanom svetu više nije moguće stvaranje pojedinačnih ostrva bezbednosti i da se zajednički problemi, u šta se svakodnevno uveravamo, mogu rešiti samo zajednički“.

- Istorija je više puta pokazivala da su pokušaji da se Rusija izoluje uvek dovodili do ozbiljnih posledica za čitav kontinent, dok je aktivno uključivanje zemlje u svoje poslove bilo praćeno dugim periodima stabilnosti - dodao je ministar.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2016. 11:19
Umro Barak Obama. Posle 10 godina pitao je Boga da ga pusti da poseti Zemlju, kako bi video u kakvom stanju je Amerika. Bog ga je pustio. Obama dolazi u Njujork, ulazi u bar, naručuje pivo i pita konobara šta misli o tome kakva im je sada država i kakve probleme ima. Konobar se začudio pa mu reče: – Koji problemi? – Pa znaš, Irak, Avganistan, Sirija, Ukrajina – odgovorio mu je Obama. – To je sve rešeno, sad je tamo mir i sve je naše – uzvratio mu je konobar. – A Evropa, Afrika, Bliski istok? – raspitivao se Obama. – Gospodine, mi smo sada carstvo, ceo svet je naš! – reče mu konobar. Obama, sav oduševljen, ponosan i zadovoljan, ispio je pivo do kraja, pa reče konobaru: – Hvala ti prijatelju, koliko sam dužan? Na to mu je konobar odgovorio: “Tri rublje“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online