Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 07.11.2016.
08:25
Vestionline A

Preokret u FBI: Klintonova nije kriva, sve je čisto

Federalni istražni biro je samo 36 sati uoči predsedničkih izbora u SAD uklonio pretnju koja je lebdela nad kandidatom demokrata Hilari Klinton, objavivši da nije počinila krivično delo koristeći privatni server za imejl poruke dok je bila državna sekretarka i da joj ne preti optužnica.

Reuters
Da li joj se posle novih momenta smeši predsedniča fotelja?: Hilari Klinton

Ovim je FBI pojačao šanse Hilari Klinton uoči izbora na kojima glasači treba da odluče da li će ona biti prva žena predsednik SAD, ocenjuje Blumberg.

I dok je Izborni štab demokratskog kandidata saopštio da im je "drago što je ovo pitanje razrešeno", iz tabora republikanaca poručuju da "ovo ništa ne menja" i da je istraga FBI "od početka pogrešno vodjenja", preneo je AFP.

Direktor FBI Džejms Komi je objavio da u novim mejlovima, pronadjenim na privatnom serveru Klinton, nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na kriminalne radnje.

Komi je u pismu članovima Kongresa naveo da je agencija završila analizu mejlova i da nije pronašla ništa što bi promenilo njihov raniji stav, odnosno da nema elemenata na osnovu kojih bi Hilari Klinton bila suočena sa optužnicom.

AP navodi da je Komi rekao da je FBI "radio non-stop na velikom broju mejlova".

BBC podseća da je u julu Komi rekao da je Klinton bila nepažljiva u "rukovanju osetljivim materijalom na njenom privatnom mejl serveru dok je bila državna sekretarka", ali da tu nije bilo "elemenata kriminaliteta".

Kanidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da njegovog protivkandidata Hilari Klinton štiti "manipulatorski sistem" i da će ona "dugo vremena biti pod istragom".

Na mitingu u Minesoti, Tramp nije pominjao objavu direktora FBI Džejsma Komija, ali je ponovio da će Klinton biti "još dugo, dugo vremena pod istragom i da će se to najverovatnije okončati krivičnim sudjenjem".

- Klintonovu štiti manipulatorski sistem. Njoj ne bi trebalo da se dozvoli ni da se kandiduje za predsednika - poručio je Tramp, preneo je AP.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2016. 23:12
Уб-ио се агент ФБИ одговоран за цурење мејлова Хилари Клинтон.
Utorak 08.11.2016. 23:13
Директор ФБИ Џејмс Коми је објавио да у новим мејловима, пронадјеним на приватном серверу Клинтон, нису пронађени докази који би указивали на криминалне радње. Коми је у писму члановима Конгреса навео да је агенција завршила анализу мејлова и да није пронашла ништа што би променило њихов ранији став, односно да нема елемената на основу којих би Хилари Клинтон била суочена са оптужницом. АП наводи да је Коми рекао да је ФБИ „радио нон-стоп на великом броју мејлова“. ББЦ подсећа да је у јулу Коми рекао да је Клинтон била непажљива у „руковању осетљивим мате-ријалом на њеном приватном мејл серверу док је била државна секретарка“, али да ту није било „елемената криминалитета“.
Utorak 08.11.2016. 23:13
Да л` је неко очекивао да систем оптужи сам себе!? Нема ни потребе,учињено се не да исправити,а крај је дошо….о покојницима све најлепше..болесни живи леш који хода….џаба паре,моћ,сила на мишиће….ех,све имају,само,фали им нешто…кад би живели хиљаду година,где би им био крај,ал` нема….ах,тај ИЗВОР ЖИВОТА за којим толико трагају ротшилди,рокфелери и њихови гоничи….штета…шмрц…
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online