Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 24.10.2016.
11:40
Vestionline, Sputniknews.com A

Bitka za Alepo: Sirijska vojska nadire u centar

Sirijska vojska i pripadnici samoodbrane osvojili su od terorista uzvišenje Baza na jugu Alepa, naveo je izvor u pripadnicima samoodbrane.

Reuters
Alepo, grad za koji se bije bitka

- Ofanziva se uspešno nastavlja. Zajedno sa vojnicima smo zauzeli uzvišenje Baza. Još jedno uzvišenje i teroristi u četvrti 1070 biće potpuno opkoljeni - rekao je izvor.

Sa ovog uzvišenja kontroliše se veći deo četvrti 1070 koju drže teroristi. U okviru ofanzive koja je počela na jugu Alepa posle trodnevne humanitarne pauze, vladine snage planiraju da zahvate susedno uzvišenje Hekme, što će omogućiti da se preseku putevi snabdevanja terorista u četvrti 1070.

U noći između subote i nedelje, sirijska vojska uspela je da povrati kontrolu nad teritorijom PVO i susednog uzvišenja, gde se nalazi toranj mobilne telefonije. Teroristi pružaju žestok otpor. Položaji vojske i boraca samoodbrane izloženi su intenzivnom minobacačkom napadu.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.10.2016. 17:29
Рад бранилаца људских права који позивају да се Русија искључи из Савета за људска права УН био би још убедљивији да су исто тако доследни и одлучни у осуди акција терориста у Сирији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Више од 80 хуманитарних и организација за људска права тражи да се Русија искључи из Савета за људска права УН због политике Москве у Сирији, преноси лист „Индипендент“. Организације су покренуле ово питање пре гласања у петак о саставу Савета УН за људска права, на којем се Русија, Мађарска и Хрватска боре за право да представљају Источну Европу. „Да будем искрен, више би нам импоновало да су ове организације биле активније у вези са зверствима које већ неколико година чине терористи у Сирији. Да су ове организације биле толико доследне и одлучне у осуди активности ових терориста и подржале оне који се боре против ових терориста, тада би нам се њихове активности чиниле убедљивијим и поузданијим“, рекао је Песков одговарајући на питање какав је став Русије о позиву да се искључи из Савета за људска права УН.
Sreda 26.10.2016. 17:30
Русија се нада да ће Запад убедити Кијев да испуни Мински споразум и прекине са фарсом, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров. „Ми смо о овој ситуацији разговарали у Берлину 19. октобра. Надамо се да ће наши западни партнери из ’нормандијског формата‘ убедити украјинску владу да почне да ради и прекине да игра политичку фарсу“, рекао је Лавров на састанку Асоцијације европског бизниса. Влада Украјине је у априлу 2014. године покренула војну операцију против самопроглашене ЛНР и ДНР, које су прогласиле независност након државног удара у Украјини у фебруару 2014. Према последњим подацима УН, у сукобима је погинуло 9.600 људи. О питању решавања ситуације у Донбасу се расправља, између осталог и на састанцима контакт групе у Минску, која је од септембра 2014. усвојила три документа којима се регулишу кораци за деескалацију сукоба. Међутим, и након споразума о примирју, сукобљене стране настављају окршаје.
Sreda 26.10.2016. 17:30
Лавров је рекао да се ситуација у Сирији тренутно користи да би се извршио притисак на Русију. „Као још један изговор за повећање притиска на Русију, за спречавање било какве позитивне иницијативе према Русији, поједине државе-чланице ЕУ почеле су да користе ситуацију у Сирији“, истакао је Лавров. Он је додао да се Русија увек залагала за брзо и мирно решење сукоба у Сирији. Русија сматра да је један од главних задатака потпуно „искорењивање терористичке претње на територији“ Сирије, за шта је неопходно „раздвајање такозване умерене опозиције од ДАЕШ-а, Нусра фронта и сличних“, рекао је Лавров. Лавров је додао да је америчка влада обећала да ће то учинити пре осам месеци и додао да је „тешко поверовати у немоћ“ САД, који говоре о „својој јединствености и неопходности у светским пословима“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online