Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 23.10.2016.
20:48
Sputniknews, Vestionline A

Gadafijev brat: Zapad zbog Rusije uništio Irak, Siriju, Libiju i Jemen

"Zapad je uništio zemlje poput Iraka, Sirije, Libije i Jemena zbog toga što su održavale dobre odnose sa Rusijom", izjavio je brat ubijenog libijskog lidera Muamera Gadafija - Ahmed Gadafi u intervjuu za RT povodom pete godišnjice od njegove smrti.

Reuters
Ahmed Gadafi o Zapadu

On je rekao da je Gadafi takođe nastojao da ujedini afričke zemlje, što je poslužilo kao jedan od većih razloga da se te zemlje unište, jer je takva inicijativa protumačena kao potencijalno ograničavanje dostupnosti afričkom bogatstvu.

- Pre pet godina u Libiji se dogodio zločin, za koji su odgovorne zapadne zemlje. Mi želimo da se sprovede istraga, s obzirom da je NATO izvršio ofanzivu na našu zemlju, zbog čega je poginulo 30.000 ljudi. Pet godina je prošlo od tog trenutka, a Savet bezbednosti nije za sve to vreme uputio nijednu komisiju da istraži slučaj. Mi ćemo istragu zahtevati od novog generalnog sekretara UN - istakao je Ahmed Gadafi.

On je naglasio da je i sam predsednik SAD Barak Obama izjavio da je njegova najveća greška bila svrgavanje režima u Libiji, što su reči predsednika zemlje koja je članica Saveta bezbednosti UN.

- Čak je i britanski parlament potom potvrdio da se u Libiji revolucija nije odvijala, već da je u pitanju bila zabluda - dodao je Gadafijev brat.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.10.2016. 21:16
Zapad prvo napravi grešku pa onda tobož priznaje da nije tako trebalo,poznajui njihov zl,očinački duh,već je trbalo biti i gore i kr,vavije.Njihova žedj za ljudskom kr,vlju se ne može utoliti.Kr,vožderi!!!!!!!
Nedelja 23.10.2016. 21:33
I još nešto g.-dine Gadafi.Ne rade oni to zbog prijateljstva pomenutog s Rusima,da nije Rusa našli bi drugi izgovor.Bog je veliki:evo na presto fa,šističke aMerike se ponovo penje kr,vava ledi koja u,bi tvoga brata.Toliko o uvidjenoj grešci i o današnjoj svetskoj pravdi gde ljudski život manje vredi od one aše viskija koju ne ispuštaju iz ruku.Kr,volici!!!!!!!
Nedelja 23.10.2016. 21:59
Почивај у миру пуковниче Гадафи.Народ Либије је направио највећу грешку у својој историји,Гадафија су зверски убили,нема више лагодног живота који је био под"диктатуром"Гадафија.Родила се"демократија",а дошли су и демократски проблеми.Имали су све,сада немају ништа,почели су сватати,али касно,против"демократије"се не може.Много је јака,има и авионе,који носе ракете са осиромашеним уранијумом,зар сте заборавили,сада и ми по домовима здравља и болницама,плаћамо ту"демократију".Размислите.Јели вредело?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online