Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 18.10.2016.
11:47
Vestionline, rs.sputniknews.com A

Rusi prizemljili avione: Prekinuti vazdušni napadi na Alepo

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su ruske i sirijske vazdušne snage prekinule napade na Alepo u 10 sati po lokalnom vremenu, uoči "humanitarne pauze" najavljene za 20. oktobar.

Reuters
Rusi prizemljili avione zbog humanitarne pauze

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da će pauza u napadima na sirijski najveći grad biti na snazi u četvrtak od 8 sati ujutru do 16 časova popodne, kako bi se omogućilo civilima i pobunjenicima da napuste grad, prenosi Rojters.

- Danas od 10 časova ujutru prekidaju se napadi avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva Sirije u području Alepa. Prevremeni prekid vazdušnih napada je potreban radi uvođenja humanitarnog prekida vatre 20. oktobra. To će omogućiti da se garantuje bezbedni prolazak za civile kroz šest koridora i da se pripremi evakuacija bolesnih i ranjenih iz istočnog dela Alepa - rekao je Šojgu.

Šojgu je za državni TV kanal "Rosija 24" dodao da se sutra u Ženevi sastaju vojni stručnjaci kako bi započeli rad na razdvajanju liste terorista od sirijske opozicije.

- Sirijska vojska će se do početka humanitarnog prekida vatre povući na rastojanje koje će omogućiti militantima da napuste istočni Alepo kroz dva specijalna koridora - izjavio je Šojgu.

On je rekao da svi oni koji su zainteresovani za stabilnost situacije u Alepu treba da preduzmu realne političke korake, a ne da oklevaju.

- Obraćam se rukovodstvu zemalja, koje imaju uticaj na naoružane formacije u istočnom delu Alepa, sa predlogom da se lideri formacija ubede da prekinu borbene akcije i napuste grad - rekao je on.

Rusija očekuje da će njena inicijativa za humanitarni prekid vatre u Alepu omogućiti uspeh rada vojnih eksperata u Ženevi. Ruski ministar je dodao da su ruski vojni stručnjaci već doputovali u Ženevu.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2016. 16:54
Логично је било на почетку да ће Русија узети побједу у Сирији у односу на САД , што овима другим никако није одговарало. Зато се Алеп и развукао оволико, јер то бојиште јеочигледно било између САД и Русије. Договор је коначно постигнут, Побједа Русима у Алепу , а САД јуче покреће офанзиву на Мосул, гдје ће оставити утисак да су и они узели дио колача у виду побједе против ИД. Алеп је био тврд колач за Американце у војном смислу, али узимајући у обзир њихову политичку надмоћ на међународном плану, успјели су се извући из Алепа и договорити са Русима Мосул! Све у свему Русија је овдје побједник!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online