Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 16.10.2016.
15:10
Vestionline A

Putin poručio: Ne želimo sukob sa Amerikom, ali...

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da Rusija ne traži sukob sa SAD i ne pokušava da utiče na predstojeće americke predsedničke izbore.

Reuters
Trn u oku zapadnom svetu: Vladimir Putin

Putin je završnog dana dvodnevnog samita lidera država BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) u indijskoj saveznoj državi Goa kazao da će raditi sa bilo kojim liderom SAD koji je voljan da radi zajedno sa Rusijom, prenosi Rojters.

Komentarišući najavu potpredsednika SAD Džo Bajdena o mogućem hakerskom napadu na Rusiju, Vladimir Putin kaže da je vašington prvi put priznao umešanost u takvim akcijama.

- Vašington pokušava da skrene pažnju sa unutrašnjih problema oslikavajući Rusiju kao neprijatelja - rekao je Putin, dodajući da su odnosi SAD i Rusije žrtvovani tokom američkih predsedničkih izbora.

Rusija ne želi konfrontaciju sa SAD, ali to je na našim partenrima da odluče, dodao je on.

- Ne znamo šta će se dogoditi posle izbora u SAD, ali pozdravljamo svakog ko želi da sarađuje sa nama - rekao je Putin.

Rusija neće uticati na izbornu kampanju u Americi, jer ne znamo šta će se dogoditi posle izbora.

- Nadam se da će se posle izbora, dati šansa obnavljanju odnosa Moskve i Vašingtona - rekao je Putin.

Svetski mediji navode i da je predsednik Rusije rekao da se nada da će SAD i njihovi saveznici uraditi sve što mogu kako bi se izbegle civilne žrtve u bomabrdovanju iračkog grada Mosula, koji kontroliše Islamska država.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.10.2016. 23:46
SAD i Rusija zalaze u crvenu zonu opasnosti, slažu se brojni političari, politolozi i novinari, kada bez pristrasnosti nastoje da utvrde šta je to najrizičnije s čim će se, već pri ulasku u Belu kuću, suočiti novi američki predsednik. Pretpostavka većine njih je da će to biti Hilari Klinton, s tim što u tom slučaju iskušenja mogu biti i veća, piše na primer Sajmon Tisdal u Gardianu.
Utorak 18.10.2016. 23:47
Vladimir Putin i Hilari Klinton “imaju istoriju međusobnih nesimpatija” (još iz vremena kada je Klinton bila državni sekretar SAD za spoljne poslove), što će biti jedna teškoća više pri pokušaju da, što sledi po dužnosti, međusobno komuniciraju. Tisdal potkrepljuje zaključak citatom iz teksta Blumbergovog komentatora Leonida Beršidskog: “Ona kaže, u njemu vidi hladnokrvnog, samoobogaćenog agenta KGB i nasilnika; on pamti kako je ona izgleda ohrabrivala ulične proteste protiv njega 2011.” Govoreći ovog avgusta, pridodaje sada autor Gardiana sopstveno zapažanje, Klinton “je Putina opisala kao ‘velikog šefa mafije one globalne fele ekstremnog nacionalizma’ – stavljajući ga uz Trampa, nemačke anti-imigracione ksenofobe i tvrdokorne desničarske populiste, kao francuska Marin L Pen”.
Utorak 18.10.2016. 23:49
Novog šefa SAD čeka da već pri dolasku za radni sto kroči u močvaru novih, nedefinisanih odnosa Amerike i Rusije, bez jasnoće na horizontu. “Započinjemo eru koja je opasna, ako ne i još opasnija nego hladni rat, jer nam nije fokus na strateškim odnosima Moskve i Vašingtona”, izjavio je govoreći za BiBiSi Džon Sojers, sada britanski lord, ali još ne tako davno šef britanske obaveštajne službe MI6. Reagovao je povodom ama-terskog “državništva” britanskog novog šefa diplomatije Borisa Dzonsona, koji je pozvao da se povodom Alepa demonstrira pred ambasadom Rusije u Londonu. “Svi pamtimo šta se dogodilo našoj ambasadi u Teheranu”, opomenuo je Sojers. Sličan napad, na ambasadu Britanije u Moskvi, nije verovatan, “ali moramo biti oprezni s konsekvencama onog za šta se zalažemo”, javno je obaveštajac opomenuo ministra. A onda, takođe, i povodom Dzonsonovog predloga da se nad Sirijom zabrani vojni prelet. Jer, “to je moglo pre tri ili četiri godine, ali ne i danas”, rekao je Sojers.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online