Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.10.2016.
04:00
Vestionline, Blic.rs A

Tramp besan: Dokle će "Gugl" da pomaže Hilari Klinton?

Donald Tramp je prešao u napad nakon debate i sada kritikuje moderatora debate Lestera Holta za pristrasnost i kompaniju "Gugl" za zaveru zbog rezultata pretraživanja i to u korist Hilari Klinton.

Reuters
Hilari i Tramp imaće još dve debate do 8. novembra

Svoju rivalku repubikanac je napao zbog preljube njenog supruga sugerišući da ona želi da "oduzme Americi njen status suverene nacije".

Tramp je poslednje napade pokrenuo u intervjuu za "Foks njuz" gde je utvrio da je voditelj bio "mnogo tvrđi" prema njemu nego prema Klintonovoj. Tramp tvrdi da iako je u prvo mah posle emisije rekao dobre stvari, promenio mišljenje o Holtu nakon što je video način na koji je "insistirao na odgovorima, pa čak i pitanja koja mu je postavljao", piše Gardijan.

Konkretno, Tramp je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da ga je Holt pitao o njegovom dovođenju u sumnju legitimiteta Obame za izbor za predsednika zbog mesta rođenja. Republikanski kandidat je dugo pogrešno tvrdio da Obama nije rođen u SAD, optužba za koju je široko rasprostanjeno da je rasistička. Iako je Tramp tek nedavno priznao da je Obama rođen u SAD, on je lažno optužio Hilari Klinton za teoriju zavere oko njegovog porekla. On je kazao da je priznao pravo Obamino mesto rođenja kako bi mogao da nastavi kampanju.

Tramp je takođe pokrenuo novu teoriju zavere u sredu kada je optužio Gugl da je nekako u dosluhu s kampanjom Hilari Klinton. "Guglov pretraživač ne prikazuje loše vesti o Hilari Klinton", rekao je republikanac svojim pristalicama u Viskonsinu. Ni Gugl niti predstavnici Trampove kampanje nisu odgovorili na molbu da prokomentarišu ove optužbe koje izgledaju kao da ih je lansirala ruska propaganda. Pretraga na Guglu ne dokazuje Trampove tvrdnje o selekciji informacija.

Na mitingu je Tramp izneo nove optužbe na račun Klintonove koju je u više navrata napao kao "globalistu" rekavši da ona zagovara "posebne interese... onih koji žele da SAD-u oduzmu status suverene nacije". Iako je bivša državna sekretarka dugo zagovarala imigracione reforme kao i ugovore o slobodnoj trgovini, nema dokaza da je ikada podržala oduzimanje suvereniteta SAD.

U svakom slučaju Klintonova se suočava s pojačanim pritiskom zbog komplikovane prošlosti njenog braka. Nakon što je Tramp javno sebi čestitao zbog toga što tokom debate u ponedeljak nije govorio o preljubi bivšeg predsednika Bila Klintona, u njegovoj kampanji se osvrću na pokušaje da se obruše na njegove okrutne izjave o izborima za mis.

Na njegove izjave o bivšoj mis univerzuma Ališi Maćado u kojima je zbog težine naziva "Mis Pigi" i "Mis domaćica", aludirajući na njeno hispano poreklo, u ponedeljak je podsetila Hilari Klinton. U to vreme je Tramp imao udeo u vlasništvu licence za Mis univerzuma.

Reuters
Uvrede u vreme prve debate nisu nedostajale

U Trampovoj kampanji kažu da je bolje da promene temu na Moniku Luinski i da Tramp "nikada nije tetirao žene na način na koji su to činili Hilari Klinton i njen suprug kada su se obračunavali su optužbama na račun Bila Klintona". Tramp lično je pokušao da prikaže sebe kao saveznika Maćadove i neprestano je ponavljao: "Ja sam joj sačuvao posao" i dodao, naizgled žaleći:

"Nekome sam pomogao i eto šta sam dobio za uzvrat".

Klintonova je provela dan u kampanji s bivšim rivalom Bernijem Sandersom u Nju Hempširu. Oni su pokušali da se obrate "milenijalcima" ponavljajući zalaganje Klintonove za smanjenje školarina za koledž. Ona se su očava s opadanjem podrške među "milenijalcima" koji su bili jedna od ključnih grupa u Obaminoj izbornoj pobedi. Prema poslednjem istraživanju koje su proveli ABC i vašington post, svega 49 odsto glasača ispod 40 godina starosti će izaći na novembarske izbore. U sličnom istraživanju 2012. taj procenat je iznosio 71 odsto.

Treći vodeći kandidat za predsedničke izbore imao je gaf u sredu. Kandidat libertarijanaca Gari Džonson u intervjuu za MSNBC nije umeo da navede nijednog stranog lidera kome se divi. On je rekao da je njegova blokada još jedan "Alep trenutak", aludirajući time na još jedan gaf. Naime, pre nekoliko nedelja u jednoj tv emisiji nije umeo da odgovori na pitanje šta je Alep, sirijski grad koji je mesecima pod opsadom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online