Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.09.2016.
17:23
Vestionline, mondo.rs A

Haos u Grčkoj: Bujice nosile sve pred sobom, tornado čupao drveće, ima mrtvih

Najmanje četvoro ljudi je stradalo, dok se jedna osoba vodi kao nestala u poplavama na jugu i severu Grčke, izazvanim jakom kišom, saopštile su grčke vlasti.

Reuters
Opšti haos u grčkim gradovima

U oblasti Mesinija, na jugu Peloponeza, u svojim poplavljenim prizemnim seoskim kućama udavile su se dve nepokretne starije osobe, a nestala je njihova opštinska negovateljica. Treća osoba se udavila u podrumskom stanu u centru grada Kalamate koji je potpuno poplavljen.

Asošijejted pres navodi da je kod Sparte pronađeno i telo 73-godišnjeg muškarca.

Vlasti kažu da je u najteže pogođenom seoskom području dubina vode prošle noći dostigla dva metra, da se udavilo i mnogo stoke, a da je i danas nemoguće doći do sedam sela.

Na severu Grčke vlasti tragaju za ženom 60-tih godina koja je nestala rano ujutru, pošto je telefonom javila suprugu da napušta potopljen automobil.

Reuters
Spasioci izvlače telo: Jedna od žrtava poplava

U samoj Kalamati 80 studenata je blokirano u sudentskom domu jer je opkoljen vodom.

Dok spasilačke ekipe i opštinske službe ne stižu da odu u sve pogođenje oblasti, lokalne vlasti traže od države da proglasi vanredno stanje.

Nevreme je prošle noći pogodilo i okolinu Soluna gde se traga za jendom nestalom osobom koju je verovatno odnela poplava. U nižim predgrađima Soluna je nestalo struje, te nema ni vode u vodovodu, bujice su raskopale ulice i izliva se kanalizacija, potkopale su i poobarale mnoga stabla, odnele automobile, te i tamošnje vlasti traže da se proglasi vanredno stanje.

Poplave izazvane jakom kišom pogodile su i druge delove južnog Peloponeza, kao i okolinu Soluna na severu Grčke.

Štete i poziva za pomoć ima i iz drugih krajeva Peloponeza i sa obližnjeg ostrva Zakintos, u Jonskom moru, koje je prošle noći pogodilo i nekoliko tornada, čupajući drveće i rušeći krovove kuća. Na Zakintosu su danas veliki problemi na putevima i prekidi u snabdevanju strujom i telekomunikacijama.


Nevreme je pogodilo i grad Volos na suprotnoj, egejskoj obali centralne Grčke, gde ima teškoća sa snabdevanjem strujom jer su popadale bandere iskidali se kablovi.

U drugim krajevima Grčke prošle noći je bilo manjih poplava zbog pljuska, na ostrvu Kefaloniji ima štete od grada, a na mnogo mesta su zbog poplave ili odrona zatvoreni lokalni i regionalni putevi, a otežano je kretanje autoputem na Peloponezu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online