Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.09.2016.
13:06
Vestionline A

"Turska ima dva puta - put ka smrtnoj kazni i put ka EU"

Ukoliko Turska nastavi putem ka uvođenju smrtne kazne, to će biti kraj njenog puta ka članstvu u Evropskoj uniji.

Reuters
Uvede li Turska smrtnu kaznu ništa od članstva u EU

- EU možda nije svesna težine pokušaja puča u Turskoj - poručio je u Bratislavi belgijski ministar spoljnih poslova Didije Rejnders.

On je to rekao novinarima uoči nastavka neformalnog sastanka šefova diplomatija država članica EU, koji je u petak počeo u Bratislavi.

Rejnders je kazao da treba pružiti podršku turskoj vladi kad je reč o osudi pokušaja puča u Turskoj, ali i pozvati na uzdržanost i srazmernost u odgovoru turskih vlasti na pokušani državni udar. 

- Razgovaraćemo danas o ispunjenju svih obaveza svake od strana, kako u oblasti migracija tako i u oblasti viza, ali ćemo staviti do znanja da postoji velika zabrinutost kad je reč o stanju ljudskih prava u Turskoj - istakao je Rejnders. 

Kako je dodao, na današnjem sastanku će ministri spoljnih poslova EU poručiti i da treba iznaći način zajedničke borbe protiv terorizma. 

Ssef turske diplomatije Emer Čelik pridružiće se danas ministarima spoljnih poslova EU i ministrima država kandidata na drugom danu neformalnog sastanaka u Bratislavi kako bi učestvovao u razgovorima o "krhkim odnosima" sa Unijom. 

Turska traži da se njenim državljanima obezbedi putovanje bez viza u okviru EU i preti da će odustati od sporazuma za zaustavljanje priliva migranata, koji je postigla sa EU, ukoliko se njeni zahtevi ne ispune. 

Brisel, s druge strane, poručuje da će omogućiti viznu liberalizaciju samo ukoliko Ankara odustane od čistki, kojima su obuhvaćeni široki društveni segmenti nakon neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj.

POVEZANE VESTI

Subota 03.09.2016. 13:46
И пут ка ЕУ је смртна казна . Све државе југоисточне Европе које су ушле у ЕУ сада су колоније дивљег запада .Брисел жели што више јефтину радну снагу.Запад је купио сва природна богатства свих држава источне Европе за џабе и тако су се обогатили још више.Ррумунија није била дужна ни 1 долар ни једној држави света.Председник Румуније Чаушеску није дозвољавао да ММФ буде газда Румунских плата и пензија.Чаушеску није желео Румунију у ЕУ и НАТО .Чаушеску није дозвољавао Параду поноса у Румунији . Све то није се свиђало Вашингтону и Лондону и подигну револуцију у Букурешту и скину Председника Румуније Чаушеску и убиијуга 25 децембра 1989.год. и сада је Румунија колонија Вашингтона,Лондона и Брисела .Сада је Румунија дужна 86 милијарде долара .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online