Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.09.2016.
15:57
Vestionline A

Stejt department: Referendum u RS neustavan

Referendum o Danu Republike Srpske, najavljen za 25. septembar, nije u skladu sa Ustavom države, saopštili su za N1 iz Stejt departmenta.

Reuters
Mora se raditi na prevazilaženju razlika u interesu svih građana, poručuju iz Stejt departmenta

Zvaničnici Stejt departmenta ukatuju da lideri lideri treba da rade na tome da se prevaziđu razlike u interesu svih gradana.

 - Kao što su iz Kancelarije visokog predstavnika dali do znanja, najavljeni referendum za 25. septembar se odnosi na pitanje o kojem je već odlučio Ustavni sud Bosne i Hercegovine i neće biti u skladu sa Ustavom države - rekli su za tu TV stanicu u Stejt departmentu. 

Kako se navodi, uloga Ustavnog suda je sastavni deo Aneksa 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma i kao takav njegove presude su konačne, obavezujuće i moraju se poštovati. 

- Poštovanje vladavine zakona od strane svih stranaka u Bosni i Hercegovini je od ključnog značaja za demokratski proces. Bez funkcionalnog pravnog okvira i stabilnosti koju donosi, rešavanje ekonomskih i političkih izazova sa kojima se zemlja suočava je nemoguće - navode u Stejt departmentu. 

Praznici i proslave su važan deo svake kulture, i umesto da se nastavi sa neustavnim referendumom, lideri treba da rade na tome da se prevaziđu razlike u interesu svih gradana, navodi se u odgovoru za N1 BiH. 

- Referendum će potrošiti vredne resurse i neće rezultirati napretkom po tom pitanju. Nastojanje za pregovaranjem o sveobuhvatnom državnom zakonu o praznicima u okviru postojećeg zakonskog okvira ne košta ništa, a može dati prave rezultate - kazali su iz Stejt departmenta za N1.

POVEZANE VESTI

Petak 02.09.2016. 16:09
А кад су бивше републике СФРЈ гласале о сецесији, то је било у складу са уставом и таконом???
Petak 02.09.2016. 16:22
А да ли је Уставно да се Косово одвоји од Србије ??
Subota 03.09.2016. 11:10
Ma nije moguće da su se ovi "VRLI" poštovaoci međunarodnog prava javili da nam prosipaju pamet. Zamislite samo da ste Vi rođeni sedmog Januara na Božić a Bakir vam na silu uzme pravo da vi svoj rođendan slavite sedmog Januara na Božić, zbog toga što je baš tog dana Božić??? Zato vam on-Bakir lično, brzobrazlukom i silom nametne i naredi kada Vi smijete da slavite svoj praznik u svojoj kući. I oni hoće to da Bakirova i njihova volja bude vrhovni zakon u BiH. Bolesnici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online