Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.08.2016.
17:23
Vestionline, Sputniknews.com A

Turci zgazili džihadiste

Turska vojska je saopštila da je u Siriji oslobodila četiri sela u području Džarablusa.

Youtube/Al-Masdar News
Turska vojska, uz podršku sirijske opozicije, oslobodila od militanata četiri sela 

Prema podacima turske vojske tokom vojne operacije "Štit Eufrata" na severu Sirije ubijeno je 46 terorista ID-a. Turska vojska uz podršku tenkova i avijacije nastavlja da se kreće prema pograničnom gradu Džarablusu.

Osim toga, Turcima podršku pruža i odred tzv. sirijske opozicije od 5.000 ljudi. Navedeno je da su od militanata oslobođena četiri sela koja su u ovom trenutku zauzeli sirijski opozicionari.

Podsetimo, od 24. avgusta Turska je započela vojnu operaciju na teritoriji Sirije kako bi od terorista oslobodila pogranični grad Džarablus, odakle je periodično granatirana turska teritorija.

Radi izvršavanja borbenih zadataka, turske vlasti su prvi put primenile avijaciju na teriritoriji Sirije otkad je oboren ruski Su-24 u novembru 2015. godine.

Upravo činjenica da se Turska izvinila i poboljšala odnose sa Rusijom pružila je Ankari sigurnost za izvođenje vojne operacije, smatraju eksperti.

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2016. 23:15
Turska zali da udari id i da se osveti ya nedavne napade. Takodje zeli da ogranici sirenje kurda jer su oni bili u poyiciji da zaumu ovo mesto. I trece, sto je jako bitno, ova vojna operacija dolazi nakon puca cime se zeli pokazati da je stanje u vojsci dobro i da komandna struktura radi kako treba. Turske je clanica nato i to ce i ostati, Turska je clanica koalicije na celu sa SAD i to ce i ostati, Turska zeli da ogranici kurde i da skine Asada. To su njihovi interwsi, sve ostalo je prica i prolazno. Amerika hoce da unisti id i skine Asada. Trenutno se oslanjaju na kurde i manji deo umerenih opozicionara. Ali njihovi interesi su jasni kao i turski. Rusija hoce da zadrzi Asada na vlasti i svoju bazu, makar i u malecnoj Siriji. Asad trenutno kontrolise ispod 30% teritorije. Sve su to njihovi interesi. Interesi su stalni, prijateljstva su prolazna. Turska i Amerika zele da Asad ode, Rusija zeli da on ostane. U tome je sustina rata i dok se pitanje Asada ne resi na ovaj ili onaj nacin, nece biti uslova za mir. Kakvi god da su dogovori sada, interesi su jasni. Drugim recma, na duze staze Amerika i Turska ce biti protiv Rusije i obrnuto jer im se interesi ne poklapaju. Mozete da komentarisete koliko hocete o prijateljstvima levo ili desno ali ovaj rat je poceo oko toga da li ce Asad da ode ili da ostane i sa odgovorom na to pitanje ce i da se zavrsi. Krajnji odgovor ce dati sukob (ne ratni) izmedju Amerike i Turske na jednoj i Rusije na drugoj strani. Na cijoj je strani vreme?
Petak 26.08.2016. 23:16
Zar se svi moramo praviti toliko slepi..?? Zar ne vidimo da do akcije dolazi posle susreta Putin - Erdogan. TA dva "momka" , te samo njih dvojica, znaju sta su se dogovorili. Pre toga Turci nisu smeli nos da pomole van svojih kasarni, a gle chuda, sada, napadaju ID u Siriji. Ko zna koju igru Putin igra. Takodje treba shvatiti da Rusi i ameri nikada nece udariti jedni na druge. Sluze oni istog gospodara.
Petak 26.08.2016. 23:18
Cinjenica je da je ova akcija pokrenuta posle sastanka Putin- Erdogan i Turske tajne sluzbe i Sirijske vlade pre 3 dana. Turci su zvanicno rekli da krecu u ciscenje terorista istocno od reke sto podrazumeva ISIS a i Kurde. Ameri se ubacuju sa zakasnjenjem u celu pricu kako ce podrzavati Tursku vojsku, mada izgleda njih nije niko ni pitao nista. Pravi test ce biti uskoro kad Turci udare na Kurde gde ce se nalaziti i Americki instruktori. Dali ce Ameri ostaviti Kurde na cedilu ili ce pokusati da izglade stvar sa Turcima. Ako ostave Kurde na cedilu onda nece imati nikakvu potporu u Siriji jer su sve karte bacili na Kurde. Tamo su im baze i to su im jedini saveznici. Prica ce postati jos zanimljivija kad Iracka vojska izbije na granice sa Sirijom. Ako Sirijska vojska ne udje u Raku to ce odraditi Iracka vojska za njih i eto ga jako zanimljiv mix u Siriji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online