Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 21.08.2016.
08:25 >> 15:10h
Vestionline A

Turska: Masakr na svadbi, dete pobilo 50 ljudi

Broj ubijenih u napadu u turskom gradu Gazijantepu je povećan na 50, a povređeno je oko 100 osoba, saopštila je u subotu kancelarija lokalnog guvernera, prenosi "Raša tudej". Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je bombaš imao između 12 i 14 godina, prenosi AP.

Reuters
Teroristički napad se dogodio na svadbi u Gazijantepu na jugu Turske 

Na mestu krvavog napada u subotu su pronađeni ostaci prsluka sa eksplozivom, javljaju lokalni mediji. - Policija je tokom istrage na mestu eksplozije pronašla ostatke prsluka sa eksplozivom koji je nosio bombaš-samoubica - saopštila je kancelarija državnog tužioca u Gaziantepu, a preneo televizijski kanal CNN Turk.

Erdogan je izjavio da se veruje da su militanti Islamske države u subotu uveče izveli bombaški napad čija su meta bili zvanice sa svadbe, koji su u znak slavlja izašli na ulice grada. Bombaš samoubica razneo se tokom venčanja u subotu uveče u Gazijantepu u Turskoj, saopšteno je iz kancelarije guvernera tog grada, a prenosi Anadolija.

Bombaš-samoubica je aktivirao eksploziv za vreme proslave venačanja u Gazijantepu, nedaleko od sirijske granice, javila je agencija Dogan. Venčanje je bilo na otvorenom, u centru grada gde živi većinski kurdsko stanovništvo. Mladenci su poreklom iz Sirta, gde se vode borbe između pripadnika Radničke partije Kurdistana i snaga režima, zbog čega su venčanje organizovali u drugom gradu. Mladenci su u napadu ranjeni, ali im životi nisu ugroženi.

Reuters
Masakr na svadbi, 50 mrtvih

Erdogan je rekao da ne pravi razliku između muslimanskog propovednika u egzilu Fetulaha Gulena, koga optužuje da je organizovao neuspeli puč 15. jula, Radničke partije Kurdistana i džihadističke organizacije Islamska država, "verovatnog počinioca napada u Gazijantepu".

Erdogan je naveo da je cilj ovakvih napada stvaranje podela između etničih grupa koje u Turskoj.

Guverner Gazijantepa Ali Jerlikaja izjavio je takođe da je u pitanju "teroristički napad".

Turska se suočava sa više bezbednosnih pretnji od militanata "Islamske države" koji deluju na njenoj teritoriji i teritoriji susedne Sirije, kao i sa pripadnicima zabranjene kurdske militantne grupe Radnička partije Kurdistana.

Do eskalacije nasilja došlo je i prošle sedmice na većinskom kurdskom jugoistoku zemlje, gde je u odvojenim bombaškim napadima ubijeno 10 osoba, uglavnom policajaca i vojnika. Zvaničnici su za ove napade okrivili kurdske militante.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2016. 11:08
Slali ste te iste dzihadiste da ub*ijjaju Srbe u Bosni. Sada vam se vraca. Mladicu ce te da dignete spomenik.
Utorak 23.08.2016. 20:49
Samo sto dalje od nas, sa njihovim obicajima, navikama, obracunima nozevima i bombama. Zato treba da obratimo veliku paznju ako dajemo azil migrantima kojima je nacin zivota da se svakodnevno razracunavaju ub-ijajuci neduzne ljude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online