Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.08.2016.
17:48
Daily mail A

Gledala je kako džihadisti ubijaju mladu Bosanku, a onda...

Kadiza Sultana, jedna od tri tinejdžerke koje su prošle godine napustile London da bi se priključili Islamskoj državi, poginula je u vazdušnim udarima u Siriji. Kadiza je pokušala da pobegne od Islamske države kada je prisustvovala sceni javnog premlaćivanja Samre Kešinović (17), devojčice iz Bosne koja se takođe pridružila džihadistima u Siriji.

youtube.com/Fenton Bevan
Kadiza Sultana: Smrt zbog ID

Kadiza Sultana (16) je sa još dve drugarice u februaru 2015. otišla da se pridruži ekstremističkoj organizaciji, a britanski mediji prenose da je odlučila da pobegne nakon što je prisustvovala "jezivim scenama".

Naime, ona je u centru Rake gledala kako džihadisti do smrti tuku Samru Kešinović, austrijsku tinejdžerku bosanskog porekla, koja je izjavila da želi da se vrati kući.

Kao i mnoge devojčice kojima su džihadisti isprali mozak i namamili ih u Siriju, Samra je ubrzo uvidela da život u kalifatu nije onakav kakvim ga je zamišljala. Služila je kao seksualna robinja novim borcima, a završila je tragično - premlaćivanjem čekićem.

Porodica britanske devojčice saznala je pre nekoliko nedelja u Raki da je Kadiza Sultana poginula, rekao je advokat Taksime Akundži.

- Kadiza je odlučila da pobegne odmah nakon što je devojčica iz Austrije uhvaćena u istom pokušaju, nakon čega je brutalno pogubljena u javnosti. Ukoliko ID sazna da hoćete da pobegnete i uhvati vas, bićete surovo kažnjeni - rekao je Akundži.

Kako prenosi "Dejli mejl", Kadiza je veoma brzo postala svesna kakvom se osinjaku pridružila, i pokušavala je da pobegne. Kontaktirala je svoju porodicu i rekla kako se kaje i želi da se vrati, jer je Islamska država "leglo zveri".

Austrijska tinejdžerka bosanskog porekla, koja je pobegla iz Evrope da bi se pridružila Islamskoj državi, služila je kao seksualna robinja novim borcima, a onda su je pretukli do smrti kad je pokušala da pobegne.

- Nažalost, očekivali smo da će se nešto ovako kad-tad desiti. Makar znamo da je sada sigurno na boljem mestu - rekla je njena sestra Halima.

Kadiza Sultana je godinu i po dana živela među džihadistima u Siriji, gde je otišla sa drugaricama Amirom Bejs i Šamimom Begum, i to kada su imale samo 15 godina. Sultana je poginula, ali su njene drugarice i dalje uz džihadiste, piše "Dejli mejl".

One su u Siriju otišle kako bi se udale za džihadiste koji su ih vrbovali putem interneta. Kadiza se udala za somalijskog teroristu koji je čak imao i američki pasoš, a poginuo je u vazdušnom napadu krajem prošle godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online