Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.07.2016.
23:19
Vestionline A

Stjuardesa: Mohamede, samo vas gledam!

Musliman je izbačen iz aviona "Ameriken erlajnsa", pošto ga je stjuardesa javno prozvala, objavila broj njegovog sedišta i rekla da će ga nadgledati.

Reuters
Aviokompanija tvrdi da nije bilo diskriminacije

Mohamed Ahmed Radvan ukrcao se na avion u gradu Šarlot u Severnoj Karolini, a glavna stjuardesa je potom rekla putem razglasa:

"Mohamede Ahmede, sedište 25-A, nadgledaću vas".

Stjuardesa nije pominjala druge putnike.

Radvan je upitao zašto je to učinila, a ona je navodno odgovorila da je on "previše osjetljiv", javlja "Indipendent".

Putnik je prijavio incident drugom kabinskom osoblju američke kompanije, ali onda mu je rečeno da mora da napusti avion, jer je glavnoj stjuardesi "neugodno" zbog njegovih postupaka.

Veće američko-islamskih odnosa (CAIR) sada se žali Ministarstvu saobraćaja zbog incidenta, koji se dogodio prošlog decembra, nakon što nije uspelo da reši spor sa aviokompanijom. Pravna zastupnica CAIR-a Maha Sajed napisala je u žalbi da je Radvan nepravedno uklonjen iz aviona zbog rasne diskriminacije.

"Ovaj incident je pogotovo zabrinjavajući zbog nedavnih incidenata u kojima su zaposleni aviokompanija proizvoljno uklanjali putnike muslimane ili one bliskoistočnog porekla bez objektivnog razloga ili objašnjenja", navela je Sajed.

Portparolka "Ameriken erlajnsa" rekla je da ih je CAIR ranije ove godine kontaktirao.

- Detaljno smo preispitali navode i zaključili da nije bilo diskriminacije. Na usluzi smo klijentima svih etničkih i verskih pripadnosti i ne tolerišemo diskriminaciju - odgovorila je ona.

U aprilu, muslimanku su izbacili iz aviona "Sautvest erlajnsa" na aerodromu u Čikagu, nakon što su je zamolili da zameni mesta, jer se stjuardesa osećala "neugodno" zbog nje.

Petočlana muslimanska porodica je izbačena iz aviona "Junajted erlajnsa" u martu "zbog njihovog izgleda". Rekli su da su pitali kabinsko osoblje imaju li sigurnosne pojaseve za njihovo troje dece. Pilot im je rekao da moraju da napuste avion "iz bezbednosnih razloga".

Petak 22.07.2016. 00:18
Pokvareno uzasno pokvareno od strane amerike i njihovog stanovnistva. Mnogi muslimani nemaju veze i svi optuzuju i ne vole islamiste koji nemaju veze sa islamom. Ali ameri su njihovi prijatelji. Kada treba srbe vjesati tu su zajedno. Ne vide pored ociju da ih ameri koriste.
Petak 22.07.2016. 09:57
kako su ih "uklanjali bez objektivnog rszloga"?! pa zar postoji bolji objektivni razlog od toga što su muslimani i samim tim potencijalni teroristi ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online