Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 19.07.2016.
21:10
Tanjug, Vestionline A

Evo šta je Obama ponudio Erdoganu

Američki predsednik Barak Obama razgovarao je u utorak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i ponudio mu pomoć SAD u istrazi o pokušaju puča, ali je istovremeno pozvao tursku vladu da pokaže uzdržanost u krivičnom gonjenju odgovornih za pokušaj državnog udara.

Reuters
Ko razume - shvatiće

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da su dva lidera razgovarala i o statusu turskog sveštenika koji živi u SAD, Fetulaha Gilena, koga Erdogan optužuje da stoji iza pokušaja puča i čije je izručenje Turska najavila da će tražiti, prenosi Rojters.

Ernest je rekao da je turska vlada s tim u vezi poslala materijal u elektronskoj formi američkoj vladi i da američki zvaničnici razmatraju taj materijal.

Portparol Bele kuće je istakao da će bilo kakav zahtev za izručenje koji Turska podnese biti procenjen u skladu sa odredbama sporazuma između dve zemlje, navodi britanska agencija.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.07.2016. 21:54
Neće svog glavnog pučistu USA nikada izručiti Turcima.
Sreda 20.07.2016. 08:33
"SAD ne podržavaju pojedince koji kuju zavere da zbace demokratski izabrane vlade. SAD slede vladavinu prava", kaže USA zvaničnik Ernst. Šta je sa Gadafijem, Sadamom, Slobom, i svima koji su se usudili da im ne daju da pljačkaju njihovu zemlju??? SAD neće izručiti ovoga teroristu, muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koji godinama živi u SAD i koji je trebao da vlada Turskom umjesto Erdogana. Taj Gulen je bio određen za vladara Turske koji je trebao da za račun SAD i Britanije uz podršku NATO pakta kolonizuje i temeljno opljačka Tursku. SAD i Britanija su vrlo bijesni jer im je propala velika pljačka mnogoiljudne i bogate zemlje a NATO pakt nema snage da ih silom porobi.
Sreda 20.07.2016. 00:26
SVI ČEKAJU ODGOVOR AMERIKE: Udaljavanje Turske od NATO i približavanje Euroaziji i Putu svile. Prema zvaničnoj verziji Ankare, puč je počinila manja vojna frakcija kojom iz daljine upravlja sveštenik Fetula Gilen, inače saradnik CIA-e. Dakle, najverovatnije je da su Erdoganove obaveštajne službe znale da će doći do puča, a predsednik je dopustio da do njega dođe jer je unapred znao da organizatori neće biti uspešni. Štaviše, predsednik je očigledno iskoristio puč da otpusti čak 2.745 sudija, što znači da je sigurno imao unapred spremnu listu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online