Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 08.07.2016.
23:23
Vestionline A

"Ako zarati sa Rusijom, NATO će biti uništen"

Masovne vojne vežbe koje NATO održava u Poljskoj ne uzimaju u obzir da bi u uslovima stvarne borbe vojska te alijanse bila uništena, navodi list "Hafington post".

Reuters
NATO tri puta da razmisli pre nego što krene na Rusiju

Početkom juna u Poljskoj je počela vojna vežba "Anakonda 2016" tokom koje je nekoliko stotina američkih, britanskih i poljskih vojnika sletelo u centralni deo zemlje da bi razradili postupke u slučaju rata sa Rusijom.

Međutim, u uslovima realnog sukoba vojska NATO-a bila bi u smrtnoj zamci, navodi list.

- Zona iskrcavanja trupa nalazi se na samo 290 kilometara od vojne baze u Kalinjingradu, tj. nadohvat ruskih raketa namenjenih obaranju aviona tipa nespretnog C-17, koji mora da uspori da bi izbacio padobrance. Na zemlji bi lako naoružani vojnici postali laka meta za ruske bespilotne letelice i tešku artiljeriju - navodi se u članku.

Tokom vežbi vojska NATO-a takođe bi trebalo da obezbedi kopneni koridor prema Litvaniji za američke oklopne transportere "strajker". U stvarnosti, tehnika bi bila zarobljena između baze u Kalinjingradu i Belorusije, saveznika Rusije, u tzv. "unakrsnoj vatri", procenjuje "Hafington post".

List navodi podatke iz izveštaja Istraživačkog centra RAND prema kojem vojska NATO-a ne bi mogla čak ni da odstupi i bila bi na mestu uništena.

"Hafington post" takođe navodi da bi još jedna prepreka za vojsku Alijanse bila i jezička barijera i kulturne razlike između vojnika različitih država, što bi ometalo koordinaciju dejstava.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2016. 00:04
NATO, a posebno USA, nijesu sposobne da ratuju protiv bilo kog iole sposobnog i odlučnog da se brani. Potpuna nemoć USA dolazi od toga što su toliko dužni da se nikada neće odužiti. Osim toga, više nemaju para da održavaju prisustvo svoje vojske po svijetu a dug im raste godišnje po trilion dolara. Ušli su u spiralu dugova koja se sve više ubrzava pa je USA bankrot je neminovan. U bliskoj budućnosti USA će ostati bez nezamislivo velikih prihoda od svjetskih monopola nad naftom, od svjetskih monopola na usluge platnog prometa, bez prihoda od prodaje visoke tehnologije jer su ih ostali stigli i prestigli, nemaju više ni “proizvodnih” prihoda a posebno ostaju bez kolonijalno-pljačkaških prihoda poluporobljenih država. Njihov MMF i Svjetska Banka polako umiru i gube moć ucjene, odnosno, više ne mogu da plasiraju novac i enormno zarađuju. To je očigledna neminovna propast koju ne mogu spriječiti ni silom jer više nijesu najjači. Ostale moćne države u svijetu neće više da kupuju USA dolar nego kupuju zlato i resurse sa bezvrijednim dolarima koje posjeduju. Kad se oslobode dolara i kad USA za dolare ne budi mogle da kupe ništa van USA, USA će se raspasti. USA je već sada siromašna zemlja takozvanog “trećeg svijeta” što se pokazuje svakoga dana sve očiglednije. Zato su USA sa Britanijom krenuli u otvorenu pljačku kontinentalnog dijela EU silom. Zbog toga Britanci i USA dovlače svoje oružje i svoje trupe u kontinentalni istočni dio EU da bi njih držali u pokornosti silom kako bi ih opljačkali, kolonizovali i potpuno porobili radi dugoročne pljačke. Ne dovlače oni svoju vojsku da bi “Europejce” tobože branili od Rusije koja ih ne dira niti želi da ih dira. Oružani obračun dvojca USA-Britanija i kontinentalne EU ćemo vrlo brzo gledati uživo.
Subota 09.07.2016. 17:41
Naravno, do koske - ako uopste.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online