Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 07.07.2016.
13:37
Vestionline A

Rat sa Rusijom koštao bi Amere 3 do 5 biliona dolara godišnje!

"SAD veruju da će im tehnološka nadmoć pomoći u slučaju velikog ratnog sukoba, ali sadašnja ekonomska situacija ne dopušta Vašingtonu da uđe u konflikt sa zemljom kao što je Rusija", navodi list "Nešenel interest".

Reuters
Ruski vojni brodovi u Baltičkom moru spremni za odbranu

Eventualni rat sa Rusijom koštao bi američke poreske obveznike tri do pet biliona dolara godišnje, tvrdi se u analizi ovog lista.

Ako američka vojska pokuša da napadne Rusiju sa Baltičkog mora, tamo će ih dočekati desetine protivbrodskih balističkih raketa dalekog dometa, podmornice, kao i prenosni protivvazdušni raketni sistemi i krstareće rakete. 

Pentagon bi tako započeo skupu vojnu kampanju na vodi i u vazduhu kako bi uspostavio kontrolu nad borbenim prostorom, piše američki list.

Ako SAD i to pođe za rukom, američku vojsku očekuje druga teškoća - za okupaciju teritorije najveće zemlje na svetu potrebno je mnogo snage i sredstava. Pritom, Rusija ima dovoljnu ekonomsku bazu da ekvivalentne snage pošalje na SAD, tvrdi "Nešenel interest".

Osim toga, Vašington se nalazi u najlošijoj finansijskoj situaciji u poslednje vreme. Za poslednjih sedam godina američki dug je dostigao nivo koji je imao u Drugom svetskom ratu. SAD su prisiljene da pozajmljuju sume koje su veće od čitavog vojnog budžeta, kako bi ispunile kreditne obaveze, zaključuje list.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.07.2016. 13:51
Glupi anglosaksonski kravo jahaci sve gledaju kroz novac. Misle da bi mogli mirno uz televizore da gledaju kako tece napad na Rusiju??? Idioti satanisticki.
Četvrtak 07.07.2016. 14:19
To znači da USA nijesu sposobne da ratuju protiv bilo kog iole sposobnog i odlučnog da se brani. Potpuna nemoć USA dolazi od toga što su toliko dužni da se nikada neće odužiti. Osim toga, više nemaju para da održavaju prisustvo svoje vojske po svijetu a dug im raste godišnje po trilion dolara. U bliskoj budućnosti ostaju bez prihoda od monopola nad naftom, os svjetskih usluga platnog prometa, visoke tehnologije, proizvodnih prihoda a posebno ostaju bez kolonijalno-pljačkaških prihoda poluporobljenih država. Njihov MMF i Svjetska Banka polako umiru i gube moć ucjene, odnosno, više ne mogu da plasiraju novac i zarađuju. To je očigledna propast koju ne mogu spriječiti ni silom jer više nijesu najjači. Ostale moćne države u svijetu neće više da kupuju dolar nego kupuju zlato i resurse sa bezvrijednim dolarima. Kad se oslobode dolara i kad USA za dolare ne budi mogle da kupe ništa van USA, USA će se raspasti. USA je već sada siromašna zemlja takozvanog trećeg svijeta što se pokazuje svakoga dana sve očiglednije. Zato su sa Britanijom krenuli u otvorenu pljačku kontinentalnog dijela EU silom. Obračun ćemo brzo gledati uživo.
Četvrtak 07.07.2016. 20:17
Cinjenica je DA BI Gubernija nestala za par minuta !!! Nema tu izdataka !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online