Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 05.07.2016.
11:44 >> 14:33h
Vestionline A

Izraelski avion sleteo posle dojave o bombi, pratili ga i srpski "migovi"

Izraelski avion tipa boing 747 iz Njujorka za Tel Aviv u kojem je postojalo upozorenje o podmetnutoj bombi sleteo je bezbedno, prenose svetski mediji.

Reuters
Uzbuna u avionu na letu Njujork-Tel Aviv zbog dojave o bombi

Kako se navodi, zbog dojave o bombi su dva švajcarska aviona hitno uzletela da prate avion na putu iz Njujorka u Tel Aviv. To javlja Skajgajd, kompanija koja nadgleda švajcarski vazdušni prostor, prenose izraelski mediji izveštaje svetskih agencija.

Švajcarski avioni su nastojali da uspostave vizualni kontakt sa pilotom aviona izraelske kompanije El Al tipa boing 747 dok je leteo nad Švajcarskom, rekao je portparol Skajgajda Vladi Barosa nemačkoj agenciji DPA. 

Avion je, kako prenose izraelski mediji, sleteo bezbedno i po redu letenja na aerodrom kraj Tel Aviva. Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova je naknadno reklo da je uprava za avijaciju SAD "primila dojavu o bombi u kuhinji aviona", preneo je izraelski list Haarec. 

"Amerikanci su obavestili švajcarske vlasti dok je avion bio u švajcarskom vazdušnom prostoru i švajcarski borbeni avioni su požurili da prate avion", navelo je ministarstvo. "Provera je pokazala da je avion 'čist' i nastavio je putovanje kao što je uobičajeno," dodaje se u saopštenju. 

Švajcarski avioni su nastojali da uspostave vizualni kontakt sa pilotom aviona izraelske kompanije El Al tipa boing 747 dok je leteo nad Švajcarskom, rekao je portparol Skajgaida Vladi Barosa nemačkoj agenciji DPA. 

El Al je potvrdio da je primio anonimno obaveštenje o bombi na letu LY002, ali je dodao da je avion nastavio da leti ka Ben-Gurionu. Kompanija nije objavila druge detalje i nije rekla da li je to bila lažna uzbuna, niti je na aerodromu proglašena vanredna situacija.

Srpski MIG-29 pratili izraelski avion

Lovci MIG-29 Vojske Srbije presreli su u utorak oko 10.30 sati avion izraelske kompanije "El Al", čijim pilotima je upućena pretnja bombom, i pratili ga dok se kretao iznad teritorije Srbije. Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, srpska lovačka avijacija ispratila je taj avion od ulaska do izlaska iz srpskog vazdušnog prostora.

I Hrvati podigli "migove", naredio NATO

Putnički avion na letu Njujork - Tel Aviv danas su iznad Evrope presreli i hrvatski "migovi" nakon što su piloti primili dojavu o bombi u letelici. Presretanje je izvršeno prema svim NATO pravilima i procedurama predviđenim za takav postupak, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Hrvatske. 
     

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2016. 16:04
"Procedura" sa migovima a bomba se - mozda - nalazi u drugom letecem putnickom avionu?? Ovo treba shvatiti.
Utorak 05.07.2016. 19:56
veća opasnost su im bili ti srpski i hrvatski krševi što su ih pratili nego podmetnuta bomba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online