Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.07.2016.
08:50
blic.rs, Vestionline A

Nacionalisti oduševljeni: Bregzit je najbolja stvar još od Hitlera!

Metju Hajmbah (25) je osnivač ultradesničarskog pokreta koji je nedavno izazvao krvavi sukob u Sakramentu. Za sebe kaže da je predvodnik nove generacije belih nacionalista, a za sukobe u Sakramentu kaže da je to tek početak, te da je njihova sledeća meta: Nacionalna konvencija Republikanske partije.

pixabay.com
I dalje ima onih kojima je Hitler uzor i koji se rado sećaju njegovih "najboljih dana"

Prošle nedelje je oko 30-ak ekstremista iz dve desničarske grupacije: Tradicionalne radničke partije (TWP) i "Golden stejt skinheda", organizovalo velike demonstracije u prestonici Kaliforniije Sakramentu. Kako to obično biva, pojavila se i druga, daleko brojnija (srećom) grupa od oko 400 antifašista, i kako to opet biva, izbio je sukob. Pesnice, noževi...epilog: desetine lakše i teže povređenih. Metju, koji je organizovao protest, bio je 3.000 km daleko, u svom domu u Indijani.

- Nasilje je bilo odgovor na napade usmerene protiv pristalica Donalda Trampa u Čikagu i San Hozeu. Mi smo žrtve levičara. To je bio sukob za slobodu govora, i odgovor na nasilje levice - rekao je Hajmbah u intervjuu za "Independent".

Radost zbog Bregzita

Hajmbah je oduševljen rezultatom britanskog referenduma, toliko da je na svom Tviteru napisao da je "Bregzit najveća pobeda evropskih nacionalista još od 1933. godine", praveći tako jasno poređenje sa usponom Adolfa Hitlera i njegovih nacional-socijalista.

- Te 1933. godine nemačka ekonomija bila je uništena Versajskim sporazumom. Zato je nemački narod, na veoma sličan način, rekao da isteruje strane sile i bankare, i uspostavlja nemačku državu koja će raditi samo za svoj narod. Sada imate globalne elite koje tvrde da će ekonomski kazniti Britaniju. Isto se dešavalo sa Nemačkom nakon 1933. godine, koja je morala da se bori sa ekonomskim bojkotom i napadom stranih sila - tvrdi Hajmbah.

U svom poprilično sumanutom poređenju očigledno nije shvatio da je Nemačka bila kažnjena zbog Prvog svetskog rata, a da Britanci hoće da izađu baš zbog ekonomskih razloga (između ostalog), jer smatraju da će živeti bolje van EU.

Ako jedna ovakva individua, koja se divi jednom od najvećih zločinaca svih vremena, i želi da postane "američki Hitler", uspe da okupi određen broj istomišljenika oko sebe i izazove nerede u gradu, to bi trebalo da bude dovoljno glasan alarm vlastima u SAD da nešto preduzmu protiv čoveka koji poziva na nasilje i izaziva ga.

Ako mogu da privode i greškom ubijaju Afroamerikance, američki policajci bi mogli i da stave lisice na ruke Metjuu Hajmbahu i, ako ništa drugo, pošalju ga na prinudne časove istorije, tek da nauči da je Adolf Hitler bio manijak i ubica.

Antisemita i hitlerovac

Vođa američkih ekstremista u Hitlera gleda kao u Boga, te u svom blogu svakodnevno piše jezive antisemitske i rasističke komentare, uključujući i negiranje Holokausta. Na jednoj od fotografija koje je objavio u svom naci-blogu, Hajmbah stoji ispred Memorijalnog centra u Vašingtonu, koji je izgrađen u čast žrtvama Holokausta, dok u komentaru piše: "Šest miliona ubijenih? Pre će biti 271.301".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online