Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.06.2016.
12:37
Vestionline A

Rusima jasno: Nemačka je samo poslušan sluga SAD

Ruski politički i vojni analitičari ocenjuju da su SAD izvršile pritisak na zvanični Berlin da usvoji dokument prema kome je Rusija predstavljena kao "opasnost" za Nemačku. Oni podsećaju da su i SAD nedavno usvojile isti dokument i sada vrše pritisak na zapadne saveznike i evropske zemlje da učine isto.

Reuters
Kako Ameri, tako i Nemci: Barak Obama i Angela Merkel

Umereniji analitičari navode da se Evropljani u većini protive takvoj kvalifikaciji Rusije. Oni pozivaju Moskvu da bude strpljiva i da jača ekonomske i političke veze sa Evropom, te da igra na kartu nekadašnje zajedničke borbe protiv fašizma.

Deo ruskih analitičara smatra da je spoljna politika nemačkog kancelara Angele Merkel pod direktnom kontrolom SAD i da ne odražava ono što većina Nemaca zaista misli.

Analitičar koji se bavi odbrambenim pitanjima Aleksandar Sivkov tvrdi da je nezavisna spoljna politika Rusije jedan od glavnih razloga što je Nemačka usvojila američku formulaciju o - "ruskoj opasnosti".

- U sličnom dokumentu, 2006. godine, Nemačka je nazvala Rusiju - partnerom, ali to je bila hipokrizija. Nazivali su nas prijateljima kada smo bili spremni da zanemarimo svoje interese i damo im svoje resurse, naučne i tehnološke potencijale - navodi Sivkov.

On smatra da Rusija treba da vodi snažnu geopolitiku, koja će naterati Nemce i Zapad da je prihvate kao ravnopravnog partnera, prenose ruski portali.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2016. 12:51
Američka pljačkaška „politika“ je do kraja ogoljena. Nikakva propaganda to ne može više da sakrije. Čak je i Njemačka porobljena od strane USA i Britanije i "gospoja" Merkel to odlično zna. Svi mi znamo da su 99,99% amerikanaca doseljenici koji su opljačkali i oteli zemlju pravim Amerikancima. Sad se isto dešava sa Njemačkom i Evropom. Amerikanci i Britanci preko „navale“ izbjeglica hoće da istrijeebe evropljane i porobe cijelu Evropu. Amerikanci i Arapi suniti (ne Šiti), finansiraju navalu "izbjeglica" koji dolaze u Evropu da im kasnije kad se namnože oružjem i "demokratijom" otmu države i zemlju. Ako Evropljani ovo dozvole, biće istrijebljeni kao što su istrijebljeni pravi Amerikanci starosjedeoci od strane Britanskih, Njemačkih, Francuskih i Špansko-Portugalskih kolonizatora i pljačkaša. Razlog zašto to rade Amerikanci i Britanci je prost. Tako će Amerikanci i Britanci porobiti cijelu Evropu i pljačkati je u dugom vremenskom periodu. Nema tu ni ljubavi, ni demokratije, ni osjećanja ni poštenja ni bilo čega dobrog što može koristiti Evropi i Evropljanima. Na isti način su nama privremeno oteli Kosovo Albanci, opet uz pomoć Amerikanaca i Engleza. Otimanje Kosova je samo „trening“ za otimanje cijele Evrope od pravih Evropljana. To Amerikanci i Britanci ne mogu da izvedu sa Rusimi, Kinezima, Irancima i drugim slobodnim narodima svijeta pa su bijesni ali nemoćni. Njima ne mogu da otmu zemlju ni milom-prevarom ni silom NATO pakta. Oni nijesu budale i dovoljno su jaki da mogu da se odbrane i u slučaju potreba mogu da unište i USA i Britaniju. Da nije te snage, oni bi odavno bili porušeni, razbijeni, porobljeni i opljačkani od strane USA i Britanaca. Otuda tolika propaganda i sankcije protiv Rusije, Kine i svih drugih slobodnih država koji nedaju Amerikancima da pljačkaju njihove resurse i plodove njihovog rada. Oni hoće da budu slobodni a ne porobljeni. Amerikanci su zato pokrenuli sve propagandne resurse da uplaše Evropljane od tobožnje Ruske opasnosti. Ne pričaju Amerikanci bez plana da baš oni i Britanci čuvaju Evropu od Rusa da bi sačuvali Evropu i da bi Evropi bilo dobro. Oni pokušavaju svim sredstvima da "sačuvaju" Evropu od Rusa i da je što više udalje od Rusije da bi je oni kasnije porobili i pljačkali u što dužem vremenskom periodu. Znamo svi da čoban čuva stado od vukova, ne da bi sačuvao stado da bi stadu bilo dobro, nego čuva stado od vukova i svih drugih da bi ga on kasnije sam pojeo. Zato znam da je Trump u pravu ali se bojim da se Trump neće nanositi glave kao ni Džon Kenedi.
Ponedeljak 06.06.2016. 21:29
Boli Bacuske kad ih Deutschland NE jebbe ni za "suvu sljivu" !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online