Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 05.06.2016.
12:54
Vestionline A

Rus objasnio: Posle Jugoslavije, Iraka i Libije, Obami dati Nobela za licemerje

Američki predsednik Barak Obama nosilac je Nobelove nagrade za mir. Međutim, šef Međunarodnog komiteta Državne Dume Rusije Aleksej Puškov smatra da bi prvom čoveku SAD-a ipak bolje pristajala nagrada za licemerje. Razlog za to su dešavanja u bivšoj Jugoslaviji, Libiji i Iraku.

Reuters
Nije da Obama nije zaslužio nagradu, samo mu je pogrešna dodeljena: Aleksej Puškov

Na taj način je ruski političar reagovao na nedavnu Obaminu izjavu o tome da su Sjedinjene Američke Države stvorile svetski poredak koji se bazira na uvažavanju suvereniteta svih zemalja.

- Posle Jugoslavije, Iraka, Libije? Nobelova nagrada? Možda, ali za licemerje - napisao je Puškov na svom tviter nalogu.

Obama je Nobelovu nagradu dobio 2009. godine, i to za izvanredne napore u jačanju međunarodne diplomatije i saradnje među ljudima.

Kako je tada saopštio Norveški komitet koji dodeljuje nagradu, "retke su osobe koje su uspele da u istoj meri kao i Obama osvoje pažnju sveta i daju ljudima nadu za bolju budućnost“.

Nekoliko godina kasnije, pak, vidimo da u zemljama gde je Amerika delovala ne da nema bolje budućnosti, već im nema ni života. Tako da, gospodine Obama, svaka čast za taj "uspeh".

POVEZANE VESTI

Utorak 07.06.2016. 16:17
"....... Кako je tada saopštio Norveški komitet koji dodeljuje nagradu, "retke su osobe koje su uspele da u istoj meri kao i Obama osvoje pažnju sveta i daju ljudima nadu za bolju budućnost“. Nekoliko godina kasnije, pak, vidimo da u zemljama gde je Amerika delovala ne da nema bolje budućnosti, već im nema ni života. Tako da, gospodine Obama, svaka čast za taj "uspeh"..........."
Utorak 07.06.2016. 16:25
_____ Први јахач_____ Први јахач долази на белом коњу, представља антихриста и његова улога је да заведе људе и наведе их на једне против других. Носи лук, а на глави му је венац. Он је "освајач" који има мисију подредити човечанство. Такође, има метафоричко значење за похлепу у људима која их је довела до Апокалипсе.
Utorak 07.06.2016. 16:26
____ Други јахач____ Други јахач долази на риђем коњу. Црвена боја симболизује крв која се пролива у ратовима. Добија снагу да уништи мир на земљи, настави рат који је започео први јахач, и натера да се људи уб-ијају међусобно. У руци држи мач као симбол рата. Његово метафоричко значење су ратне страхоте.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online