Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.06.2016.
21:13
B. Božin - Vesti A

Nemačka: Bujice odnele još četiri života

Novi talas nevremena u Nemačkoj najviše je pogodio Bavarsku, gde su posebno stradala mesta Triftern, Tan i Zimbah na području Rotal-Ina. U poplavama su život izgubile četiri osobe, ali se strahuje da to nije konačan broj žrtava jer se za četiri nestale osobe i dalje traga.

Reuters
 Nesrećni gradić Zimbah: Reka In tekla ulicama
 

Takođe, pričinjena je ogromna materijalna šteta koja se meri desetinama miliona evra, a mnogim vlasnicima radnji i restorana uništena je životna egzistencija.

U Zimbahu, na reci In, više stanovnika je evakuisano iz jedne zgrade, ali su ronioci potom u prizemlju otkrili leševe bake, majke i ćerke (78, 56 i 28 godina). Nešto kasnije je kod Julbaha u potoku pronađena još jedna 80-godišnja starica, koja je nastradala u bujici.

U Trifternu (5.180 stanovnika) palo je 45 litara po metru kvadratnom, tako da se rečica Altbah izlila i preplavila celo gradsko jezgro, potvrdio je gradonačelnik Valter Čeh.

Pomoć

Bavarski ministri (unutrašnjih poslova Joahim Herman i finansija Markus Zoder) obećali su prvu pomoć od po 1.500 evra za žrtve poplava, ali i upozorili da je stanje i dalje vanredno i da dolazi do novih nesreća u Donjoj Bavarskoj jer se vozači ne pridržavaju upozorenja u vožnji. Nemačka meteorološka služba nije mogla da uteši taj deo zemlje jer su najavljene nove jake padavine u Donjoj Bavarskoj.

Mnoge škole u tom delu Nemačke zatvorene su zbog vanredne situacije. Distributer Bajernverk je saopštio da je 9.000 domaćinstava u celom okrugu ostalo bez struje, kao i da će hiljade kuća i dalje biti bez struje.

U mestu Zimbah, sa oko deset hiljada stanovnika, uništena je strujna mreža, a policija nije bila dostupna jer je njihova tamošnja stanica pod vodom. Azilanti, koji su bili smešteni u fiskulturnoj sali u tom gradiću, takođe su morali da budu evakuisani.

Drama u Altbahu

Voda je blokirala prilaz školi i vrtiću na jednom uzvišenju u mestu Altbah, pa 16 mališana nije moglo da se prebaci do kuća, već su prenoćili u školi uz nadzor nastavnika, a helikopterom su snabdeveni hranom i drugim potrepštinama.

Drama je dostigla vrhunac kada su vlasti morale helikopterima da spasavaju ljude koji su od ovog evropskog "cunamija" morali da se sklone na krovove kuća. Neki od njih su samo u donjem vešu u poslednjem trenutku umakli vodenoj stihiji.

Već juče su u mestima Triftern i Tan započeto ispumpavanje vode iz podruma zgrada i raščišćavanjem, dok se voda polako povlačila, ali su prizori koje objavljuju nemački mediji tragični: razorene ulice pune opasnih kratera, opustošene kuće bez zidova i prozora, uništeni automobili razbacani po ulicama jer ih je bujica nosila sa sobom zajedno sa drvećem i stvarima iz domaćinstava koji su, pošto se voda povukla, ostali zatrpani muljem i blatom.

POVEZANE VESTI

Subota 04.06.2016. 18:19
Ха......да ово Руси нису мало пореметили координаре ХААРП-а....?! Ма 100%......
Subota 04.06.2016. 18:19
Ха......да ово Руси нису мало пореметили координаре ХААРП-а....?! Ма 100%......
Subota 04.06.2016. 18:19
Ха......да ово Руси нису мало пореметили координаре ХААРП-а....?! Ма 100%......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online