Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 01.06.2016.
11:40
Vestionline A

Povratak Rusije na sirijsko ratište

Severni deo pokrajine Alepo i istočni deo grada koji je pod kontrolom pobunjenika, opet su meta napada, opozicija kaže da su za mnoge od njih odgovorni ruski avioni.

Reuters
Asadove pristalice zahvalne su Rusima i predsedniku Putinu

"Rusi i Asad mogu da očiste Alepo"

Sukobi u pokrajini i gradu Alepu su nastavljeni. Pojačani su i vazdušni udari ruskih snaga. To bi mogao biti znak da se Rusija vratila na sirijsko ratište posle, kako smatraju pojedini analitičari, taktičkog povlačenja.

- To je bio taktički potez. Rusija je manipulisala američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, nadajući se da će tako promeniti njihovu politiku, ali nije im baš uspelo. Alepo im je i dalje od velikog značaja, to je ono što moji izvori govore. Rusija ima vojne kapacitete da pomogne Asadovim snagama da potpuno očiste Alepo. A to bi bilo krvoproliće - upozorava vojni analitičar Pavel Felgenhauer.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su nedavno pojačani udari na položaje Fronta al Nusra u pokrajinama Alepo i Idlib i upozorilo da će sukob samo eskalirati. Takođe, Moskva je optužila Vašington da je odbio da se priključi borbi protiv terorizma.

- Izjave Ministarstva odbrane pojedinci vide i kao znak da Rusija planira da pojača svoje vojne napore u Siriji. Proteklih nedelja uloga Moskve na terenu znatno je umanjena. Rusija je želela da uveri SAD da je ozbiljna kada je reč o prekidu neprijateljstava i nastavku političkih pregovora. Takođe, želela je da pošalje poruku Iranu da moraju biti napravljeni politički kompromisi - izveštava iz Moskve reporterka Al Džazire Zeina Khodr.

- Rusija nema mnogo izbora. Ne sme sebi da dozvoli gubljenje Alepa. Time bi izgubila adut koji ima u rukama, a druge strane stekle bi prednost za pregovaračkim stolom i prisilile Rusiju da prihvati uslove nepovoljne za predsednika Asada - kaže politički analitičar Sergej Strokan.

Dakle, pregovori se opet nastavljaju na ratištu... U Alepu, gradu koji je ključ rata i mira u Siriji.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.06.2016. 14:59
"povratak" !!! hahaha
Sreda 01.06.2016. 16:42
Oduvek sam govorio da su Rusi obicni lajavci !!! Pobegose iz Sirije - posle par meseci igranja rata - glavom bez obzira !!! (a trebalo je da ta ruska "gologuzzija" i taj rat , izfinansira - ali CIME , bezvrednim rubljickama ???)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online