Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.05.2016.
12:03
Vestionline A

Savčenko je tempirana bomba za Porošenka

Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov smatra bivšeg ukrajinskog vojnika Nadeždu Savčenko "tempiranom bombom" za predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Reuters
Čelični pogled Nađe Savčenko prema predsedniku Porošenku

"Savčenko je drska heroina"

"Politički, Savčenko sada već više nije problem Rusije, već Porošenkov problem. On od sada treba da prati tu tempiranu bombu", napisao je Puškov na svom tviter nalogu.

​Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin na molbu rođaka novinara poginulih u Donbasu potpisao pomilovanje bivšeg ukrajinskog vojnika Nadežde Savčenko, i ona je istog dana isporučena Kijevu.

Donjecki gradski sud Rostovske oblasti je 22. marta proglasio Nađu Savčenko krivom za ubistvo novinara Igora Korneljuka i Antona Vološina i za nelegalni prelazak granice Ruske Federacije, i osudio je na 22 godine zatvora.

"Porošenko je u stvari bio najmanje zainteresovan da Savčenko bude puštena na slobodu. On bi više voleo da je mogao da joj uruči orden Heroja Ukrajine u odsustvu, ili, još bolje, posmrtno" smatraju ruski analitičari.

"Jedino što Porošenko može da dobije njenim oslobađanjem je kratkovremeni i isključivo za unutrašnju upotrebu status 'čoveka koji je naterao Putina da se povuče'. A minusa je znatno više: Nadežda Savčenko je u stanju da ozbiljno destabilizuje ukrajinski politički sistem koji je i bez toga jednom nogom u grobu", tvrde stručnjaci.

Sama Savčenko je spoj idealizma, destruktivne snage i ozbiljnih ambicija. Drskoj heroini predstoji veoma ozbiljna politička budućnost. I ona će najverovatnije graditi svoju karijeru "na patriotizmu" , odnosno boriće se već ne toliko protiv Rusije, koliko protiv ukrajinske elite.

Kako smatra ukrajinski politikolog Taras Berezovec, Savčenko će početi od optužbi za korupciju, za otimanje državnog novca dok je ona provodila vreme u ruskoj samici. Ako se uzme u obzir nivo poverenja ukrajinskog društva prema njoj, to može dovesti do eskalacije i aktivizacije određenih patriotsko-radikalnih snaga. Zato njenim povratkom šanse za vanredne izbore u Vrhovni radu postaju veće. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2016. 19:14
Ovim gestom se oslikava "ruska MOC" !!! Daju PILOTA za dva obicna redova (2 vojnika !? Apropo 2 vojnika , a zar nije Putin tvrdio da u Ukrajini NEMA ruskih vojnika ???) ... Da da "Odlepila" , muka ziva i poraz ruske politike je rezultat razmene !!! Ma jebbala im majku u sred Rusije !!! Dokaz da ruskih heroja (bezmudi) u Drugom Svetskom ratu nije bilo (Rusi su bili oficiri i krili se po komandnim stabovima) , stvarni heroji bili su Ukrajinci , Jermeni , Gruzini , Ceceni , Dagestanci ... koji su ginuli uime Rusije !!! ... Nezaboravan uzdignut "prstenac" ("srednji prst") pilota Nadezde Savcenko u sred sudnice , je znak svojevrsne odvaznosti ! Svaka cast !!! Zivela HEROINA !!! Herojstvo , domoljublje , patriotizam , odvaznost , smelost su odlike ovog hrabrog ukrajinskog pilota !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online