Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.04.2016.
23:23
Vestionline A

Nemci razvijaju biznis, vrbuju izbeglice za mafiju!

U Evropi su u središtu pažnje kriminalnih bandi izbeglički kampovi: pridošlice vrbuju u berlinsku mafiju, navedeno je u izveštaju koji je objavio nemački „Velt“. List tvrdi da kriminalci koriste migracionu krizu da bi popunili svoje redove.

Reuters
Izbeglice na meti mafijaških kobaca

Prema podacima iz izveštaja koje je objavio nemački list "Velt", berlinske kriminalne grupe koriste migracionu krizu mameći izbeglice u svoje redove. Pretpostavlja se da znatan deo kriminalnog sveta Berlina kontroliše desetak libanskih klanova.

Prema rečima šefa nemačkog Profesionalnog saveza policije Bodoa Falcgrafa, u poslednje vreme stižu informacije o tome da čim se otvori novi kamp za izbeglice, posle nekoliko dana tu dolaze velike crne limuzine i počinje vrbovanje. 

- Najranjiviji su usamljeni mladi ljudi. Devojke mogu i protiv svoje volje da se nađu u bordelima. Najveća opasnost preti mladima koji su se utopili među lokalne stanovnike. O tome gde se oni nalaze nema verodostojnih informacija. Samo u Berlinu ima oko 20.000 izbeglica o kojima ništa ne znamo - izjavio je Falcgraf.

Struktura ovih kriminalnih klanova zasnovana je na porodičnim vezama - moguće je uporediti ih s italijanskom mafijom, objašnjava Falcgraf. Protiv njih je prilično teško pokrenuti krivični postupak jer se bave zastrašivanjem svedoka. 

Berlin, prema nekim podacima, opkoljava prilično široka mafijska mreža u koju ulaze grupe ljudi koji su došli iz arapskih i azijskih zemalja. Ipak, prema mišljenju vlasti, najveći deo berlinskog kriminalnog sveta kontroliše nekoliko libanskih klanova. 

U Federalnoj upravi kriminalističke policije Nemačke, međutim, tvrde da je procenat kriminalaca među rođenima u Nemačkoj isti, a možda čak i veći. 

- Trend pokazuje da izbeglice nisu više sklone kriminalu od drugih grupa stanovništva u Nemačkoj. Većina izbeglica ne narušava zakone. Oni su u našu zemlju došli u nadi da će dobiti zaštitu i mir - naveo je ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezjer. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2016. 03:20
kakav je ovo kretemski naslov? kako to " nemci razvijaju biznis" ako ove tzv. izbjeglice vrbuju mafijaši koji su stranci, tj. njihova islamska braća ? pa zato su i došli u njemačku, da žive od socijale, podmeću bombe, bave se svim vrstama kriminala i naravno da se razmnožavaju i islamiziraju evropu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online