Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.04.2016.
16:58
Vestionline A

Poljska ima plan za "rušenje" Rusije: NATO, vratimo se Hladnom ratu!

"Severnoatlantska alijansa bi trebalo da se vrati "hladnoratovskom stavu" kad je reč o njenom odnosu sa Rusijom", smatra zamenik poljskog ministra odbrane Tomaš Šatkovski.

Reuters
Hoće li se odnosi dve sile vratiti na staro? Barak Obama i Vladimir Putin

On je, u intervjuu za Rojters, rekao da bi NATO takođe trebalo da sa zvaničnom Moskvom razgovara sa pozicije moći, kako bi se na taj način suprotstavio njenom "novom samopouzdanju" na području istočne Evrope.

"Poljske vlasti je veoma zabrinula ruska aneksija Krima 2014. godine i podrška Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine, a zvanična Varšava je i dalje jedan od najžešćih kritičara Moskve" navodi britanska agencija.

- Rusija vidi svoje odnose sa Zapadom sa stajališta 'hladnog rata', pa bi, da obezbedimo delotvornost odvraćanja Rusije, morali da se povežemo sa načinom razmišljana onog kojeg želimo da odvratimo - rekao je poljski zvaničnik.

- U ovom trenutku moramo da razgovaramo sa Rusijom sa pozicije moći, iako, očito, bez preteranog javnog 'pokazivanja mišića' - ocenio je Šatkovski.

Varšava će u julu biti domaćin samita NATO, na kojem će se zalagati za pojačano vojno prisustvo Alijanse na njenom istočnom krilu.  Rusija, međutim, tvrdi da bi razmeštanje većih snaga NATO u blizini njenih granica predstavljalo kršenje sporazuma NATO i Rusije iz 1997. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.04.2016. 17:35
Ugledni muslimanski teolog Imran Hosein napisao je pismo Srbiji, koje je objavljeno na sajtu “katehon.com” Vlada Srbije je bez obaziranja na negodovanje javnosti samovoljno potpisala sporazum sa NATO-om koji de fakto uključuje Srbiju u NATO. Sporazum koji je potpisan u februaru 2016. godine garantuje diplomatski imunitet i slobodu kretanja vojsci NATO-a kroz Srbiju. Imran Hosein je rekao da zbog potpisivanja ovog sporazuma više ne može da poseti Srbiju jer se mora pridržavati Alahove naredbe u kuranu koja govori o odnosima muslimana prema cionističkom savezu hrišćanskih Jevreja (Kuran, al Majda, 5:51). On je naveo da je NATO vojni ogranak judeo-hrišćanskog cionističkog saveza.Hosein je prvi put posetio Srbiju u septembru 2015. godine. On je rekao da duboko žali što više neće imati prilike da poseti državu u kojoj je primljen sa puno ljubavi i gostoprimstva. Husein je dodao da on kao islamski učenjak nije ni na koji način izdao pravoslavnu hrišćansku braću i sestre, ali i da će podržavati Srbiju u tome da se izvuče iz otrovnog cionističkog zagrljaja NATO-a. „Molim se da neće proći dugo do dana kada će ljudi moći da oslobode islamski i pravoslavni hrišćanski svet od kandži izdajica koje pokušavaju da nas posvađaju“, sa žaljenjem je poručio Imran Hosein.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online