Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.04.2016.
11:11
Vestionline A

NATO, gde je mozak: Glavni izazovi Rusija i džihadisti!?

To što su pripadnici zločinačkog udruženja NATO osvedočeni rušioci legitimnih vlada i ubice civila, to na stranu, ali posle događaja u svetu od prošlog septembra, od uključivanja Rusije u kampanju u Siriji, preko terorističkih napada u Parizu i Briselu, do nedavnog plaćanja američkih vlasti da se preko "Panamskih papira" ruši Vladimir Putin, koji se i ne pominje u tim papirima, doživeli smo da čujemo još jedan ciničan i bedan komentar sa Zapada, od generalnog sekretara pomenute Alijanse, Jensa Stoltenberga, koji je izjavio da se taj savez danas suočava sa dva glavna izazova - Rusijom i Islamskom državom!? Ma dajte, ljudi, pa razmišljate li vi o tome o čemu pričate? Stavljati u istu ravan, na njene različite krajeve, Ruse i džihadiste - pa to je stvarno bezumno.

pixabay.com
Gde zvecka oružje, tu su teški dogovor i saradnja

Stoltenberg je rekao i da je dijalog s Rusijom neophodan, a za Glas Amerike je istakao da će na predstojećem samitu NATO-a u Varšavi najviše reči biti o učvršćivanju odgovora na sve uporniju Rusiju, koja je odgovorna za agresiju na Ukrajinu. A biće, izgleda usput, jer očito da su Rusi veći trn u oku, i reči o nastojanju Alijanse da pojača svoj doprinos u borbi protiv Islamske države.

- To su dva glavna, mada različita izazova, sa kojima se suočavamo na istoku i jugu NATO prostora. Sprovodimo do sada najveće pojačanje kolektivne odbrane od Drugog svetskog rata do danas. To uključuje unapređivanje spremnosti kao i povećanje broja vojnika prisutnih u istočnom delu NATO prostora - objasnio je Stoltenberg.

Alijansa NIKAD nije vodila odbrambene ratove!

Generalni sekretar NATO-a je naglasio da je dijalog sa Moskvom neophodan da ne bi došlo do novog hladnog rata sa Rusijom. Iako NATO nikad nije imao ulogu odbrambene sile, Stoltenberg se nije libio da laže:

- Mi čvrsto verujemo da jaka odbrana, koja se oslanja na transparentnost akcija, može da bude u suprotnosti sa potrebom održavanja dijaloga. Važno je da ne dolazi do incidenata, poput obaranja ruskog aviona iznad turske teritorije, a kada se takvi incidenti dogode moramo da izbegnemo da se otmu kontroli. Dakle različiti mehanizmi transparentnosti su važni da, ionako teška situacija, ne postane još teža.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online