Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 02.04.2016.
19:34
Vestionline A

Obami za sve kriv Putin

Dolazak na vlast ruskog predsednika Vladimira Putina veoma je usporio proces smanjenja nuklearnog naoružanja, smatra američki predsednik Barak Obama. Odbijanje Rusije da učestvuje na nuklearnom samitu u Vašingtonu pokazalo je da u međunarodnoj zajednici ne postoji konsenzus u pokušajima da se spreče nuklearni udari, prenosi televizija CNBC.

Reuters
Putin mu je dežurni krivac: Barak Obama

Obama je razočaran što SAD i Rusija nisu postigle napredak u smanjenju nuklearnog arsenala koji je on očekivao, saopštava CNBC. Prema rečima američkog lidera, razlog tome je što ruski predsednik Vladimir Putin pre svega misli o odbrani.

- Zbog toga što je gospodin Putin došao na vlast ili se vratio na mesto predsednika i zbog toga što njegova strateška koncepcija predviđa prioritet vojne moći u odnosu na unutrašnji razvoj Rusije i diverzifikacije ekonomije, do takvog progresa u odnosima sa Rusijom, kako sam se se nadao, nije došlo - izjavio je Obama.

Putin je ove godine odbio da učestvuje na nuklearnom samitu u Vašingtonu. Moskva se "prezrivo ponela" prema pokušajima SAD da kontroliše proces i preuzme ingerencije međunarodnih agencija, podseća CNBC.

Poslednji dan samita bio je u senci toga što smanjenje nuklearnog arsenala ide suviše sporo. Iako je Obama planirao da sporazum sa Iranom predstavi kao dokaz napretka, odsustvo ključnih figura - posebno Rusije - pokazao je nedostatak konsenzusa u globalnim pokušajima da se spreče nuklearni napadi, ocenjuje ta televizija.

Ipak, Obama namerava da sa Rusijom nastavi dijalog o daljem smanjenju nuklearnog arsenala. 

POVEZANE VESTI

Subota 02.04.2016. 20:09
Umro Barak Obama. Posle 10 godina upita on Boga da ga pusti da poseti Zemlju, da vidi u kakvom je stanju Amerika sada. Pusti ga Bog. Dolazi Obama u New York, ulazi u bar, naručuje pivo i pita konobara šta misli o tome kakva im je sada država, o problemima koje ima. Konobar se začudi i reče: - Koji problemi? - Pa, znaš, Irak, Avganistan, Sirija, Ukrajina,Srbija... - To je sve rešeno. Sad je tamo mir i sve je naše. - A Evropa, Afrika, Bliski Istok? Konobar izvadi ispod pulta mali globus i zavrti ga ponosno: - Gospodine, mi smo sada Carstvo, celi svet je naš!!! Obama radostan, ponosan i zadovoljan, ispi ono pivo do dna, pa reče konobaru: - Hvala ti, prijatelju! Koliko sam dužan? - Tri rublje.
Subota 02.04.2016. 20:37
Druže Obama biće astala vista bejbi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online