Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.04.2016.
11:58
Vestionline A

Dajte još NATO vojnika, nek' se zvecka oružjem, nek' se plaši Rusija

Predsednik Poljske Andžej Duda pozdravio je u Vašingtonu najavu SAD da će od 2017. godine pojačati svoje prisustvo u Evropi na ukupno tri kopnene brigade i najavio da će Poljska tražiti na samitu NATO u julu u Varšavi da pored više vojnika dobije i vojnu infrastrukturu. A zašto demokratsko i mirnodopski orijentisanoj zemlji, koja se graniči s Rusijom, uopšte treba još NATO snaga?

reuters
Želi prisustvo više NATO vojnika u svojoj zemlji: Andžej Duda

- Želim da na našoj teritoriji bude razmeštena vojna infrastruktura NATO da može da služi za vojne vežbe NATO, znači naše zajedničke vežbe, ali s druge strane da može da je koristi poljska armija - izjavio je Duda novinarima, javlja poljska privatna televizija TVN24.

Poljski predsednik ponovio je da u jačanju istočnog krila NATO nije toliko bitno da li bi saveznički vojnici bili razmešteni stalno, ili bi se smenjivali u rotacijama, jer je za usavršavanje operativnosti NATO možda i bolje da se vojnici smenjuju.

- Meni je stalo da to bude istinsko prisustvo jer ono je suštinski garancija naše bezbednosti i takođe pokazuje snagu i jedinstvo NATO. Stvar je u tome da se pokaže da je Alijansa živa, da će u slučaju realne pretnje ili agresije umeti da deluje odbrambeno na adekvatan način, da će braniti bezbednost svih svojih članica, a ako zatreba i drugih država - rekao je poljski predsednik.

- Demonstracija jedinstva u borbi protiv terorizma i garantovanje bezbednosti u Evropi su trenutno među najvažnijim zadacima za svetske državnike - zaključio je Duda.

POVEZANE VESTI

Subota 02.04.2016. 12:48
Dolazi Medvedev kod Putina i nervozno mu predlaze da ukinu vise ove vremenske zone, pita njega Putin; - Zasto ? - Pa ne snalazim se vise, odletim u drugi grad, zovem kuci a oni svi spavaju. Prosli put tebe probudim u 4 ujutru a mislio sam da je vece. Zovem Angelu Merkel da joj cestitam rodjendan, kaze bio juce. Predsedniku Kine cestitam Novu godinu, kaze da je sutra. - Ma dobro, sve su to piizdarije - govori mu putin - Ma kakve piizdarije, secas se kad se srusio onaj Poljski predsednicki avion? Ja zovem da im izjavim saucesce, kaze covek da avion jos nije ni poleteo.
Subota 02.04.2016. 19:14
:D))) eto "demokratskih nacela" zapada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online