Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.03.2016.
09:38
Vestionline A

VIDEO: Arapski "boing" pao u Rusiji, svi mrtvi

Putnički avion arapske lou-kost kompanije "Flaj Dubai" sa 62 putnika i članova posade srušio se u subotu rano ujutru u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letelici su stradali, uključujući i četvoro dece, prenose svetske agencije. Ruska agencija Tas prenela je da je u avionu "boing 737-800" bilo 46 državljana Rusije i 16 iz drugih zemalja. Na mestu nesreće pronađeno je više od stotinu delova ljudskih tela u Rostovu na Donu, izjavio je direktor regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije Igor Oder i dodao da su pronađene obe crne kutije.

printscreen
Niko nije preživeo pad aviona

- Prema poslednjim izveštajima, načinjenim na osnovu ličnih podataka putnika, u letelici je bilo 16 državljana drugih zemalja, uključujući sedam ljudi iz Ukrajine, dvoje iz Španije i po jednu osobu sa Kipra, iz Uzbekistana, Kirgistana, Kolumbije i Sejšelskih ostrva - naveo je izvor ruske agencije.

Kako se navodi, avionom je upravljao je 38-godišnji kiparski pilot.

TASS je naveo i da je kapetan imao 5.700 sati leta iza sebe i da je on lično doneo odluku da ponovo pokuša sletanje u uslovima slabe vidljivosti, a da to nije bilo odluka kontrole leta.

Ruska agencija je prenela i pisanje Blumberga da "Flajdubai" ne smatra da je u pitanju bio teroristički čin, kao i da će preliminarni izveštaj biti objavljen za mesec dana.

Avion pao pri drugom pokušaju sletanja

"Boing 737" na letu FZ981 iz Dubaija pao je oko 3.50 sati noću po lokalnom vremenu u blizini piste prilikom drugog pokušaja sletanja u uslovima slabe vidljivosti, navode mediji.

- Prema prvim podacima, avion je pao prilikom drugog pokušaja sletanja nekih 50 do 100 metara levo od piste - rekli su izvori iz kontrole letenja.

Zvaničnici hitnih službi su rekli da su poginuli svi koji su bili na letu - 55 putnika i sedmoro članova posade.  Većina putnika bili su Rusi. Očevici kažu da je avion promašio pistu i da je eksplodirao kada je udario u zemlju.

"Flaj Dubai" je lou-kost kompanija sa sedištem u Dubaiju koja leti na više od 90 destinacija.

Ruski istražni komitet saopštio je da su najverovatniji uzroci pada putničkog aviona greška pilota povezana sa lošim vremenskim uslovima ili tehnička greška, prenose ruske agencije.

Porodice će dobiti odštetu

Guverner regiona Rostov Vasili Golubjev rekao je da će porodica svake žrtve dobiti milion rubalja, što je oko 14.800 dolara. On je na državnoj televiziji naveo da je u avionu bilo sedmoro dece.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije navelo je u saopštenju da šest članova posade nisu bili ruski državljani, ali nije navelo čiji su bili državljani.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama i prijateljima poginulih u avionskoj nesreći na jugu Rusije i poručio da je priroritet pružiti pomoć svima koji su izgubili svoje voljene, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenose ruski mediji.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online