Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 28.02.2016.
10:59
Vestionline A

"Tramp je kao Hitler, svet će zamrzeti Ameriku"

Bivši predsednik Meksika Felipe Kalderon uporedio je Donalda Trampa sa Adolfom Hitlerom i nazvao ga rasistom.

Reuters
Trampova imigraciona politika je rasistička

Član konzervativne Partije nacionalne akcije je upozorio da bi uspeh mogućeg kandidata republikanaca na predstojećim stranačkim izborima mogoa da podstakne anti-američko raspoloženje širom sveta.

- Trampova anti-imigraciona retorika nije usmerena protiv svih imigranata, već on govori o imigrantima koji su različite boje kože od njega, a to je, iskreno rečeno, rasizam - rekao je Kalderon, koji je bio predsednik Meksika od 2006. do 2012. godine.

On je dodao da Tramp iskorišćava socijalne strahove, "što je u svoje vreme činio i Hitler".


Kalderon je upozorio i da američki milijarder "pretvara SAD u suseda kojeg ćemo svi na kraju odbaciti i mrzeti".

Meksiko je treći po veličini trgovinski partner SAD, posle Kanade i Kine, a SAD i Meksiko dele i granicu dugačku 3.145 kilometara.

Tramp je razljutio Meksiko kad je izjavio da ta zemlja šalje silovatelje i ubice preko granice u SAD i da će naterati Meksiko da plati troškove izgradnje ogromnog zida koji bi trebalo da spreči ulazak imigranata u SAD.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.02.2016. 12:04
Americku sektu svi su vec omrzli, vise i ne moze da se omrzne i odbaci. Tramp moze samo da vrati i stekne opet poverenje, medju noarodima i drzavnicima.
Nedelja 28.02.2016. 14:08
Pa Amerika i sama nezna koliko ima neprijatelja!
Nedelja 28.02.2016. 11:14
Panika Brale !!! Uzavrela rusko-kremaljska kuhinja jos od pocetka izborne kampanje - pa postala obicna nizerazredna menza , a propaganda na nivou "seoskog kokosinjca" ! Kremlj se samo pussi , a perje leti na sve strane ... Tramponja suvereno VLADA americkom izbornom kampanjom da se sa sigurnoscu moze reci - buduci i novi americki Predsednik bice Tramp (nije moj favorit - republikanci jos manje - ali se demokratski mora reci tj. unapred realno priznati pobedu Trampa) ... jedina uteha u svemu je kremaljsko ludilo !? Putin od poslednjeg govora u UN-u muku muci da od Obame izdejstvuje skidanje sankcija . Daj Boze da levicarsko nesposobni mlakonja , Obama , do Juna NE uspe da ubedi Kongres da ih "skinu" - jer ako ih do Juna NE "skinu" ostace tj. posle toga sa sigurnoscu se moze tvrditi da ce sankcije ostati jos par decenija !!! Zbrzavanje i resavanje sirijskog pitanja od strane Rusije - onako "s brda s dola" govori koliko je Kremlj uznemiren , uplasen i u panici . FRKA "CARE" !!! Vise Rusija NE moze (suvise riskantno) da ceka konacan rezultat izbora jer je Amerika otisla totalno u desno , a sto u slobodnom prevodu ZNACI - NEMA skidanja sankcija . Rusiji CURI tj. ISTICE vreme - ali ono sto je BITNO , to je :- da oni koji ODLUCUJU nisu Rusi (ZNA se KO) !!! ... Plasi se Kremlj - i te kako im je uterao strah u kosti NOVI i buduci "serrif grada" (sa Obamom im je bilo lako) - na kraju , zbog njega ce Bacuske morati i to glavom bez obzira , pokupiti prnje iz apokalipticne sirijske nocne MORE i ponizeniji nego ikad - sloziti "put pod noge" i pravac Moskva . Sad ipak moram priznati (iako nikada nije bio moj izbor) , ZIVEO Tramponja !!! TACKA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online