Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2016.
08:29
S. J. - Vesti A

Kandidati izvređali Trampa

Kandidati za nominaciju Republikanske partije na predsedničkim izborima u SAD, senatori Ted Kruz i Marko Rubio, žestoko su napali favorita za nominaciju te stranke Donalda Trampa na poslednjoj debati pred ključne partijske izbore.

Reuters
U makazama: Tramp između Rubija i Kruza

Tema debate uoči "prajmerisa" uglavnom su bila pitanja imigracije, zdravstvenog osiguranja i odnosa prema latino zajednici, ali se debata ubrzo pretvorila u duge periode vikanja i razmenjivanja ličnih uvreda.

Rubio, koji je zauzeo drugo mesto na mnogim nedavnim nadmetanjima, napao je Trampa više puta.

- Da nije nasledio 200 miliona dolara, znate li gde bi sada Tramp bio? Prodavao bi satove na Menhetnu - rekao je on.

Ja zapošljavam, vi niste nikog

Više od dva sata Rubio i Kruz su se smenjivali u napadima na Trampa zbog njegovog posla, "licemerstva", a ispitivali su i njegove konzervativne kvalifikacije, kritikovali "neobraćanje veće pažnje na detalje u vođenju politike" i "hvalisanje".

- Veoma se zabavljate, zar ne? - upitao ih je Tramp

Rubio ga je takođe kritikovao zbog neuspelog projekta onlajn edukacije - Tramp univerziteta, kao i zbog zapošljavanja stranaca pre nego Amerikanaca.

- Ja zapošljavam na desetine hiljada ljudi. Vi niste zaposlili nikog - uzvratio im je Tramp.

Ćutao o biznisu

Iako je uvek imao nečim da im se revanšira, milijarder je bio neobično defanzivan tokom debate kad se povela reč o njegovim poslovima, konzervativnoj partiji i podršci Izraelu.

Sledećeg utorka, poznatog kao super utorak, milioni glasača u 11 država biraće svog republikanskog kandidata. Posle četiri glasanja, Donald Tramp ima 82 delegata, Kruz 17, a Rubio 16. Da bi neko postao kandidat stranke, mora da ima 1.237 delagata.

Kruz je slavio u Ajovi, a Tramp u Nju Hempširu, Južnoj Karolini i Nevadi.

Krajem jula i republikanci i demokrate izabraće svog kandidata za izbore koji će biti održani 8. novembra. Tramp trenutno vodi u 10 od 11 država pred glasanje na super utorak.

Bolje sa Gadafijem i Huseinom

Islamska država ne bi ojačala da su još uvek na vlasti lideri Libije i Iraka, Moamer Gadafi i Sadam Husein, izjavio je Tramp.
- Bilo bi nam mnogo bolje da je sada Gadafi na vlasti - rekao je on tokom rasprave sa Kruzom i Rubiom i dodao da je trebalo da svet ostavi Irak i Libiju na miru. Priznao je da su Gadafi i Sadam "zaista loši", ali da bi oni bar pobili teroriste.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online