Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 26.02.2016.
17:02
Vestionline A

"Putin koristi Obamine slabosti, krši sva moguća pravila"

"Rusija izaziva nemir u svetu, od aneksije Krima, preko destabilizacije na istoku Ukrajine, do vojne intervencije u Siriji" smatra nemački politikolog Albert Štahel.

Reuters
"Putin je nadmudrio Obamu u Siriji"

"Obama je prespavao Siriju"

Ovaj ekspert, autor mnogih knjiga o geopolitici i strategiji, navodno ima objašnjenje za sve te događaje: radi se o slabosti predsednika SAD, prenose nemački mediji.

- Obama ništa ne preduzima, a Putin hladnokrvno koristi slabosti svog protivnika - primetio je Štahel, a prenose nemački portali.

- Obama je slab kada se od njega očekuje da donosi odluke, on je nesposoban da koristi sredstva prinude kojima raspolaže. Kada se saznalo da će Putin da bude aktivan u Siriji, Obama je jednostavno mogao da naredi da kraj sirijskih obala dežuraju nosači aviona sa 60-80 lovaca i da kaže: ovo je granica koja ne sme da se pređe. Ali, on ništa nije uradio - citiraju portali Štahelove reči.

- Ruska vojna intervencija nije prvi slučaj kada je Obama "prespavao" Siriju. Američki predsednik je, morao da reaguje još kada su američke vlasti u aprilu 2013. objavile nove podatke o korišćenju hemijskog oružja u sirijskom građanskom ratu - tvrdi Albert Štahel, a prenose mediji.

"Hilari će biti ravna Putinu"

- Obama je advokat. On je dobar kao govornik, ali slab pri donošenju odluka. On drži prekrasne govore, ali se nedovoljno razume u oštru spoljnu politiku i ne razmišlja u tim kategorijama. Te su sposobnosti bolje razvijene kod ruskog predsednika, koji koristi sve mogućnosti kojima raspolaže. Putin stvari analizira hladnokrvno, precizno i razumno, i pita se, kakav će biti naredni korak protivnika. To je kao šah, i Putin sve vreme matira Obamu - smatra ovaj nemački politikolog.

Štahel gaji nadu da će na sledećim predsedničkim izborima u SAD pobediti Hilari Klinton.

- Ona je jača od većine muškaraca. I Putin će konačno dobiti ravnog po snazi protivnika - zaključuje ovaj ekspert, a prenose portali.

POVEZANE VESTI

Petak 26.02.2016. 17:09
Koje gljive ovaj koristi,mnogo je utripovan...mora da ga sad_evropa snabdeva...
Petak 26.02.2016. 17:30
Obamina i pravila SAD i jesu takva da moraju da se krse - u cemu je problem?? Kada Obama govori o Americi kao drzavi on misli o zemaljskoj kugli - e pa to nece da moze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online