Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.02.2016.
19:00
Vestionline A

"Rusija je glavna prepreka za rešavanje sirijske krize"

"U septembru 2015. godine Rusija se umešala u konflikt u Siriji pod izgovorom da želi da se bori protiv Islamske države, ali od tada je samo vršila napade na opoziciju sirijskog režima i na civile", izjavio je Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Reuters
Turci ne prestaju sa optužbama uperenim na Ruse

"Asad mora da ode"

"Čavušoglu smatra da međunarodna zajednica treba da zaustavi napade na civile u Siriji i da izvrši pritisak na Moskvu, kako bi se realizovao prelazni period bez izabranog sirijskog predsednika Bašara al Asada", piše italijanski list La Stampa.

- Navala izbeglica iz Sirije u Tursku jedan je od glavnih pokazatelja sirijskog konflikta, koji, podsećam, traje već pet godina. Ogroman trud koji je moja zemlja uložila kako bi primila još 2,5 miliona izbeglica i kako bi kontrolisala nezakonitu migraciju, ima za cilj da se olakšaju ljudske patnje - izjavio je turski ministar, a prenosi La Stampa.

- Rusija je izvršila preko 7.750 vazdušnih napada, a 89% od toga su napadi na opoziciju i civile. I ne samo to. Rusi su iskoristili pregovore u Ženevi kao dimnu zavesu za aktiviranje bombardovanja. Oni za mete imaju škole, pijace, bolnice i gusto naseljene zone. Zato je politički proces u Ženevi obustavljen. Ali, najstrašnije je to što napadi Rusa na ciljeve džihadiste nemaju nikakav uticaj - tvrdi Čavušoglu, a prenosi italijanski list.

- Rusija je otvoreno stala na stranu Bašara al Asada i protiv sirijskog naroda. Ako hoće da bude deo rešenja, Rusija treba da prekine svoje napade, da traži od režima da uđe u politički proces i da počne prelazni period bez Asada. Međutim, imamo velike sumnje u pogledu toga da li Rusija želi pravi politički proces u Siriji. Neprekidni napadi na civile svedoče o stvarnim namerama Rusije - izjavio je turski ministar novinarima.

"Ruski zvaničnici više puta su demantovali optužbe Turske i SAD o napadima na civile u Siriji. Međutim, zapadne zemlje nastavljaju sa optužbama, ne potkrepljujući ih pritom nikakvim dokazima", navode ruski mediji.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.02.2016. 19:11
''Трговац ти лаже са смијешком, жена лаже сузе просипљући, НИКО КРУПНО КО ТУРЧИН НЕ ЛАЖЕ''.
Sreda 24.02.2016. 20:36
Kako je "naćitan" ovaj Turak, to je čudo jedno. Šta bi radio Putin bez njegovih "savjeta"? Poropao bi "garant"!
Sreda 24.02.2016. 19:05
Poneki vestionline botovi su stvarno imali pravo, vreme se treba stediti sa citanjem ovakvih i slicnih vucicevim nebulozama. Odoh da obrijem noge.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online