Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 23.02.2016.
15:39
Vestionline A

"Podržavajući ubicu Kadirova, Putin vodi politiku samoubistva"

Opozicioni ruski političar Ilija Jašin optužio je lidera Čečenije Ramzana Kadirova za ubistvo lidera opozicije Borisa Nemcova pre godinu dana.

Reuters
Ruska opozicija optužila Kadirova

Jašin je predstavio svoj izveštaj "Pretnja nacionalnoj bezbednosti", posvećen sistemu upravljanja u Čečeniji i Kadirovu.

- Dva razloga zbog kojih sam napravio izveštaj: Kadirov stoji iza ubistva mog druga Borisa Nemcova. Ja radim na tome da taj čovek odgovara za ubistvo mog druga. Drugi razlog je što smatram da Kadirov, i sistem koji je stvoren u Čečeniji, predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Rusije - rekao je Jašin.

On je kazao da predsednik Vladimir Putin, podržavajući Kadirova, vodi "politiku samoubistva" i "predstavlja pretnju za Rusiju".

Jašin je kazao da je Čečenija država unutar Rusije, koja se ne potčinjava zakonima zemlje i da je glavni zadatak opozicionog PARNAS-a, čiji je on kopredsednik, i Demokratske koalicije da se zahteva ostavka Kadirova i njegovo pozivanje na krivičnu odgovornost "za niz zločina".

Dojava o bombi prekinula izlaganje

Uoči predstavljanja izveštaja koja je najavljivanja u društvenim mrežama nekoliko nedelja unapred, Kadirov je jutros na svojoj stranici na ruskoj mreži Vkontakte objavio taj izveštaj nazivajući ga "blebetanjem".


Tokom prezentacije, Jašin je saopštio da policija zahteva da se napusti zgrada u kojoj se odvija, jer je navodno stigla dojava o postavljenoj bombi.

Zamolio je novinare da ostanu, navodeći da nikakve bombe nema u zgradi i da je reč o čisto političkoj provokaciji, kako bi se onemogućila prezentacija izveštaja.

Zatim je produžio izlaganje, ali je nakon desetak minuta policija ušla u zgradu i od prisutnih zatražila da izadju.

Tokom prezentacije, nepoznati muškarac je ušao u salu i na Jašina bacio lažne dolarske novčanice, kao simbol za "stranog plaćenika", kako Kadirov optužuje njega i liberalnu opoziciju.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.02.2016. 16:00
Putin ima "formulu" za izddajnike Rusije pa verujem da ce i ovaj biti pod prismotrom .
Utorak 23.02.2016. 17:12
Mogu samo jedno da kažem za ove optužbe:čečenija je bila godinama u ratu i bila unutrašnji problem Rusije.Sada to više nije tako.Šta je cilj ovih opozicionara-da zaista nadju krivca za tog njihovog ubbijenog ili da ponovo destabiliozuju Rusiju.Biće da je ovo drugo,a iz toga sledi zaključak:to nije opozicija vlasti već prodane duše koje žele da unište svoju zemlju,ala Djindjić!
Utorak 23.02.2016. 20:57
Kako se oni samo sjekiraju za Putina, to je čudo jedno od brige za njegovu dobrobit.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online