Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 22.02.2016.
14:53
Vestionline A

"Jedina šansa da Putin izbegne propast je da se pobrine da propadne EU"

"Režim ruskog predsednika Vladimira Putina koristi izbegličku krizu za destabilizaciju Evropske unije" piše u autorskom članku američki milijarder Džordž Soroš.

Reuters
Soroševe prognoze, samo puste želje

U članku koji prenosi slovenačko "Delo", Soroš navodi da režimu Putina iduće godine, zbog dospeća velikog broja dugova i niskih cena energenata, preti bankrot.

- Za Putinov režim je najdelotvorniji način da izbegne svoju propast to da se pobrine da pre njega propadne Evropska unija - navodi se učlanku i dodaje da EU, koju pogađa više kriza, "puca po šavovima" i da u takvom stanju neće moći da održi ekonomske sankcije protiv Putina, uvedene zbog ruske aneksije Krima.

- Podeljena Evropa bi Putinu veoma koristila jer bi iskoristio svoja poznanstva zasnovana na ekonomskim interesima i protivevropske stranke s kojima je brižno negovao odnose - navodi Soroš.

EU i Putin vode bitku ko će pre da propadne

Kako navodi, Putinova Rusija predstavlja realnu pretnju EU, pa bi ona morala jedinstveno da nastupi protiv nje budući da zapravo Rusija i EU u sadašnjim odnosima vode "bitku s vremenom" ko će prvi da propadne.


Teško je razumeti zašto lideri EU i SAD veruju Putinu i njegovim rečima umesto da sude "po delima" jer se pokazalo da mu se ne može verovati, a napadi ID i terorističko delovanje njenih pripadnika "ne mogu se, bez obzira na svoju surovost, uporediti s pretnjom koja dolazi od Rusije", navodi se u članku.

Tu će opasnost biti teško pobediti, ali to je trka s vremenom i što svet pre postane svestan te opasnosti to bolje, navodi Soroš.

Putin je dobra taktičar ali loš strateg

Putin je dobar taktičar, ali loš strateg, pa je delovanjem u Siriji došao u konflikt s turskim predsednikom Erdoganom i tako naštetio interesima i Rusije i Turske.

Pogrešno je misliti da se on odlučio za intervenciju u Siriji kako bi povećao izbeglički talas u Evropu, ali kad je do toga došlo iskoristio je priliku jer u izbegličkoj krizi "vidi način da ubrža raspad Evropske unije", navodi Soros.

- Kada je neka država ili savez država u smrtnoj opasnosti, onda je za lidere bolje da se s teškom realnošću uhvate u koštac, nego da jeignorišu. U borbi za svoj opstanak EU je prisiljena da nastupi protiv Putinove Rusije - navodi Soroš.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.02.2016. 15:23
Soroš je matora drtina
Ponedeljak 22.02.2016. 16:42
Kada je frka obicno se koriste neistine i lazi - ili neosnovana cenzura protiv opozicije. Jadan vucic kada mora i pojedine teme da trazi da se zakljucavaju na vesti online. Kao i ova tema koja nije zakljucana ali vrvi od neosnovanih medijskih manipulacija i lazi. Pitanje (za pametne): kako je moguce da je do juce SAD bila ZA propast EU a danas je to Putin?????
Ponedeljak 22.02.2016. 20:29
Ovog lesinara jos Rak nije poceo da jede....?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online