Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 14.02.2016.
13:59
Vestionline A

Priznanje iz Nemačke: Rusija stekla preimućstvo u Siriji

"Rusija je stekla preimućstvo u Siriji i regionu vojnom silom" rekao je Norbert Retgen šef spoljnopolitičkog komiteta Bundestaga, izražavajući ujedno sumnju u to da će Moskva poštovati plan o primirju u Siriji.

Reuters
Rusija vojnom silom ojačala svoje pozicije

- Rusija je upotrebom oružanih snaga značajno, fundamentalno poboljšala svoju političku i diplomatsku poziciju. Stekla je preimućstvo u regionu i to je novina - rekao je Retgen koji je i član vladajućih demohrišćana kancelarke Angele Merkel.

On je na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu izrazio skepsu u to kako će se Rusija ponašati narednih dana i nedelja, uprkos dogovoru o obustavi neprijateljstava koji stupa na snagu za nedelju dana.

- Rusija je odlučna da stvori činjenice na terenu i kad to postignu onda će pozvati Zapad da se bore protiv zajedničkog neprijatelja, a to je Islamska država - naveo je on.

Po njegovom mišljenju, taj pristup je diskvalifikovao Moskvu kao kredibilnog partnera u borbi protiv ID.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.02.2016. 14:41
Prosto je neverovatna upornost u idiotizmu ovih krrettena sa "zapada"...... Oni koji su decenijama vrsili i vrse agresije, ubbijajuci nevine civile, sirom sveta, ne priznaju Rusiji "kredibilitet"...... Sirija je poslednja barijera u odbrani od njihovog divljanja u arapskom svetu, koju nece tako lako, ako ne i uopste, upisati sa Irakom i Libijom... Zivela Rusija, ziveo Asad!!!
Nedelja 14.02.2016. 14:48
" Политика недеља, 14.02.2016. у 13:47 .... Адел ал-Џубеир је навео да је Саудијска Арабија спремна да пошаље копнене снаге у борбе у Сирији, али само у склопу коалиције на челу са САД. Наде у разрешење конфликта у Сирији је побудио договор о прекиду непријатељстава у тој земљи и достави хуманитарне помоћи опкоoљеним сиријским градовима, који су објавили амерички државни секретар Џон Кери и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров ... Танјуг" .... Dzon je Sergeju preneo da ce SAD preispitati odluku o podrsci i pristupanju antiteroristickoj i antidiktatorskoj koaliciji islamskih drzava (kontingent od 150.000 vojnika) iz Egipta, Sudana, Jordana, Maroka, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Turske - otud panika Medvedeva i kremaljkog "ludog Nerona !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online