Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.02.2016.
08:51
sputniknews com, Vestionline A

Ko će biti američka Ceca?

Od krajnje levice ka desnici, podrška muzičkih zvezda predsedničkim kandidatima opada. Najviše muzičkih zvezda podržava Hilari Klinton, ali za njom ne zaostaje mnogo ni njen partijski drug i protivkandidat Berni Sanders.

Reuters
Samo veselo: Hilari i Sanders

Spisak zvezda koje podržavaju ove kandidate je toliko dug da američki mediji govore o "Rokokratiji" ukoliko neko od njih dvoje uđe u Belu kuću.

Pepersi - stručnjaci za "razumno"

Kandidata krajnje američke levice Bernija Sandersa već je podržao rok bend "Vempajer vikend", koji je u Ajovi pevao kompoziciju Vudija Gatrija "This Land is Your Land". Sandersa su kolektivno podržali i članovi benda "Red hot čili pepers".

Na osnovu bendova koji ga podržavaju, uz neke izuzetke kao što su reperi Kiler Majk i Lil Bi, može se zaključiti da Sanders cilja na sredovečne birače pre nego na one rođene na granici milenijuma.

Ipak, u Sandersovoj kampanji (još uvek) nema Rodžera Votersa, koji ga je podržao prošlog oktobra i Sajmona i Garfankela, koji su Sandersu dozvolili da koristi njihovu pesmu "America".

Klintonovi - "Rokokratija" na delu

Kada bi samo rok zvezde imale pravo glasa, izbori bi odavno bili završeni, a Hilari Klinton bi postala doživotni stanar Bele kuće. Spisak muzičara koji je podržavaju nemoguće je izgovoriti u jednom dahu: Elton Džon, Toni Benet, Šer, Kristina Agilera, Lejdi Gaga, Fifti cent, Dženifer Lopez, Sting, Barbra Strejsend, Stivi Vonder, Bijonse…

Najapsurdnije od svih objašnjenja zašto podržava Hilari Klinton i zašto je siguran da će baš ona pobediti dao je Ferel Vilijams.

- Gde god krenete po ovoj zemlji, imate crveno i plavo. Imate demokrate i republikance… Znate šta je još crveno i plavo? Krv. Krv je plava u telu, dok ne dođe u dodir sa vazduhom, a onda postaje crvena. To znači da postoji jedinstvo - rekao je Vilijams.

Muzičari protiv Donalda Trampa

Za razliku od Klintonove, Donald Tramp nema veliku izbornu bazu među muzičarima. Među nekolicinom muzičara koji podržavaju Trampa nalaze se legenda kantri muzike Loreta Lin i hard rok muzičar Ted Nadžent. Najveće iznenađenje je reperka i glumica Azaleja Benks, koja je u seriji tvitova objasnila zašto podržava Trampa. "Mislim da je Donald Tramp zlo onoliko koliko je Amerika zlo, i potreban joj je kako bi održala korak sa sobom", napisala je Benksova.

Međutim, Tramp je poznatiji kao neko ko je nepopularan u muzičkom svetu. Pevačica Adel zabranila mu je da u kampanji koristi njene pesme, a to je isto uradio i Stiven Tajler, frontmen kultne grupe "Aerosmit". Njihovim putem pošao je i frontmen grupe REM, Majkl Stajp i otišao još dalje kada je odbio da Trampu dozvoli korišćenje njegovih pesama u kampanji nazivajući ga pogrdnim imenima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online