Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 02.02.2016.
09:13
Vestionline A

"Putin je neiskren, zbog njega džihadisti jačaju"

Ruski predsednik Vladimir Putin podriva međunarodne napore za okončanje rata u Siriji tako što bombarduje protivnike Islamske države u pokušaju da ojača poziciju Bašara al Asada, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Filip Hemond.

Reuters
Britanci ne veruju Putinu

"Dok mi pričamo, oni bombarduju"

Hemond je kritikovao Putina što je neiskreno podržavao politički proces za okončanje građanskog rata, dok je istovremeno bombardovao protivnike Asada za koje se Zapad nada da bi mogli da imaju značajnu ulogu u Siriji posle odlaska sirijskog predsednika sa vlasti.
   
- Rusi kažu hajde da razgovaramo i onda razgovaraju, razgovaraju i razgovaraju. Problem s Rusima je što, dok razgovaraju, oni bombarduju i podržavaju Asada - rekao je Hemond, koji je intervjuu medijima dao u izbegličkom kampu Zatari u Jordanu, na oko 10 kilometara južno od granice sa Sirijom.

Rusija navodi da su na meti napada njenih vazduhoplovnih snaga ekstremisti u Siriji, a ne samo Islamska država, a ruski zvaničnici ističu da se Zapad igra sa vatrom pokušavajući da svrgne Asada, navode britanske agencije.

Rusko Ministarstvo odbrane u ponedeljak je saopštilo da su protekle nedelje njene vazduhoplovne snage izvele 468 udara u Siriji i da je pogođeno više od 1.300 meta terorista. Pobunjenici i stanovnici, međutim, tvrde da u tim napadima ginu civili.

"Nemoguće je da pročitate Putina"

Hemond smatra da je zbog ruske intervencije došlo do nazadovanja u međunarodnim naporima da se pronađe političko rešenje za krizu. 

Posledica te intervencije je jačanje Islamske države, istakao je on.

- Rusi kažu da žele da unište Islamsku državu, ali oni je ne bombarduju, već bombarduju umerenu opoziciju - tvrdi ministar spoljnih poslova Velike Britanije.

Prema njegovim rečima, teško je raspoznati da li se podrška Kremlja Asadu menja, jer je Putina "teško pročitati".

- Ono što sam naučio gledajući Putina, nekada kao ministar odbrane i sada kao šef diplomatije, jeste da je nebitno koliko gledate jer ništa ne možete da vidite - potpuno neobjašnjivo - rekao je Hemond.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.02.2016. 13:31
Ono što sam naučio gledajući Putina, nekada kao ministar odbrane i sada kao šef diplomatije, jeste da je nebitno koliko gledate jer ništa ne možete da vidite - potpuno neobjašnjivo - rekao je Hemond. ................................Ovaj je ko neka baba vracara. Cita misli ljudima. Putina ne moze. Zasto??? Zato sto Putin nije na njihovom platnom spisku a ne mogu ga ni ucjenjivati. Lako je procitati ove nase jajare i njima slicne. Rade sto im se naredi.
Utorak 02.02.2016. 14:21
Bagro anglo-saksonska.Putin je bacio pred oči sveta vaša zvverrstva podmuklosti i i prljjavštine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online