Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.01.2016.
15:23
sputniknews.com A

Keri se zahvalio Iranu na saradnji

Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je danas zahvalnost Iranu zbog saradnje prilikom oslobađanja deset američkih marinaca koji su povredili iranske teritorijlane vode.

Tanjug
Sve je dobro što se dobro svrši: Džon Keri

- Želim da izrazim zahvalnost iranskim vlastima zbog saradnje i glatkog rešavanja ove situacije - naveo je Keri u saopštenju, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, to što je situacija rešena na miran i efikasan način, dokaz je ključne uloge koju diplomatija igra u obezbeđivanju sigurnosti, bezbednosti SAD.

Prethodno je Pentagon saopštio da nema indikacija da su marinci povređeni dok su bili pod iranskim nadzorom 

U brižljivo sročenom saopštenju, kako je naveo Rojters, ne kaže se kako su se mornari našli u situaciji da ih Iran zadrži, već samo da će "mornarica istražiti okolnosti koje su dovele do toga da marinci budu u Iranu“.

Iranska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je ranije danas da je oslobodila deset američkih mornara, javila je državna televizija, preneo je Rojters.

Zadržavanje brodova lekcija američkom kongresu

Načelnik generalštaba iranske vojske Hasan Firouzabadi izjavio je ranije danas da bi zadržavanje dva američka patrolna broda i deset marinaca trebalo da bude lekcija članovima američkog Kongresa koji pokušavaju da uvedu Iranu nove sankcije.

- Incident u Persijskom zalivu, koji najverovatnije neće biti poslednja greška američkih snaga u tom regionu, trebalo bi da bude lekcija onima koji su skloni izazivanju problema u američkom Kongresu - rekao je Firouzabadi.

Marinci su proveli noć u iranskoj bazi na ostrvu Farsi u Persijskom zalivu, a očekuje se da će danas biti prebačeni na američki brod u tom regionu.

Portparol Pentagona Piter Kuk rekao je da su se brodovi kretali između Kuvajta i Bahreina kada su SAD izgubile kontakt sa njima.

Do ovog incidenta je došlo u trenutku kada su pojačane tenzije između Vašingtona i Teherana, a samo nekoliko sati pre nego što je američki predsednik Barak Obama održao govor o stanju nacije pred Kongresom i javnošću.
 

Sreda 13.01.2016. 16:45
Pa vratili vam ljudi šta ćem im američki siffilično-siddični ljudski otpad.
Sreda 13.01.2016. 15:30
Prvo okrenuse Rusima "ledja" u Sirija , a sada mirni i poslusni Iranci kao bubice !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online