Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 26.12.2015.
21:24
dnevno.hr A

Teške optužbe: Putin je odgovoran za pad ruskog aviona na Sinaju

Bivši tajni agent ruskog KGB-a Boris Karpihov izjavio je da o rušenju ruskog putničkog aviona u Egiptu nisu iznete prave informacije. On je naveo da je odlučio da iznese istinu na videlo, jer se niko nije pitao da li je moguće da se stvari nisu razvijale onako kako su predstavljene javnosti.

Reuters
Tragedija koja još uvek nije do kraja razjašnjena: Olupina ruskog aviona na Sinaju

U eksploziji putničkog aviona stradalo je 217 putnika i 7 članova posade. Tela putnika pronađena su u radijusu od oko 50 kilometara, a prema analizama stručnjaka putnici koji su se nalazili u prednjem delu aviona umrli su od nedostatka kiseonika, dok su oni u drugom delu zadobili ozbiljne opekotine i povrede. 

Nedugo posle pada aviona, Islamska država je preuzela odgovornost i objavila fotografiju limenke i eksploziva koji je navodno odgovoran za ekploziju u vazaduhu. 

Bivši tajni agent tvrdi da je za rušenje aviona odgovoran samo Kremlj i niko drugi. Prema njegovoj teoriji, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je bombardovanje aviona kako bi zadobio simpatije širom sveta, ne samo zbog situacije u Ukrajini već kako bi mogao pojačati napade na pobunjeničke grupe u Siriji koje se protive režimu njegovog saveznika, sirijskog predsednika Bašara al Asada. 

Karpihov, koji se trenutno nalazi u sigurnoj kući u Velikoj Britaniji, i koji je zbog bezbednosti promenio identitet, tvrdi da mu je izvor iz ruske Vojne bezbednosne službe rekao da je u to vreme Putin bio veoma zabrinut zbog slabljenja političkog uticaja Rusije na Bliskom istoku. 

Putin je navodno bio zabrinut za prijateljstvo između njega i Asada. Njegov plan je bio zadobiti podršku vodećih svetskih sila za jačanje napada na području Sirije. 

- Kremlju je pod hitno trebalo nekakvo opravdanje za jačanje napada ne bi li održao svoju političku moć. Rušenje ruskog putničkog aviona, za šta su odgovornost preuzeli džihadisti, bio je ekspresan način za dobijanje podrške širom sveta za napade u Siriji - rekao je on. 

Ovaj bivši specijalac, koji je prošao sve ruske “škole” špijunaže, tvrdi da su pripadnici ruske specijalne službe odradili posao za koji su godinama obučavani - prikrivanje tragova.

Prema iskazima bivšeg špijuna, specijalci su ženi, koja je trebalo da leti za Sankt Peterburg dali “poklon” uz zadatak da ga odnese svojoj porodici, te je ispratili preko sistema za bezbednosne provere u Šarm el Šeiku. 

U poklonu se navodno nalazila bomba i detonator vrste EHV-7, koji su posebno izrađeni za operacije tajnih službi, piše “Dejli mejl”.

POVEZANE VESTI

Subota 26.12.2015. 21:34
ovo pisanije liči na ćirkovo...a tek bombardovanje aviona,ha,ha,ha...
Subota 26.12.2015. 21:53
Cak i da je to izjavio .Svoju izjavu je dobio pre mesecnog dzeparca od nadleznog sluzbenika.
Subota 26.12.2015. 22:37
Ha ha , pa sta sve ne rade ovi Ameri i Englezi, samo da napakoste Putinu i Rusiji. Nasli sad neku propalu protuvu debelo platili da promovise ovu bljuvotinu. Bolesnici, rufofobi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online