Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.12.2015.
16:30
Srna A

"Turska - mafijaška NATO država, glavni pomagač terorizma"

Vlada turskog predsednika Redžepa Erdogana igra direktnu ulogu u sponzorstvu, naoružavanju, pomaganju i vojnoj podršci svih aspekata terorizma u Siriji, navodi se u tekstu kanadskog Centra za istraživanje globalizacije (Centre for Research on Globalization).

Reuters
Sve više optužbi zbog podrške globalnom terorizmu: Redžep tajip Erdogan

U tekstu pod naslovom "Turska: kriminalna država, NATO država" navodi se da Turska podržava sve od Slobodne sirijske armije do grupe Džabhat al-Nusra (Al kaida u Siriji) i Islamske države.

Sada se u i Turskoj otvoreno govori da je ta zemlja direktno umešana u podstrekivanje i podršku rata protiv Sirije sa konačnim ciljem zbacivanja sirijske vlade koju će zameniti odgovarajući kandidat, "koji će biti podoban i za predsednika i za Muslimansko bratstvo".

- To više nije teorija zavere, već činjenica koja u prvi plan ističe zlu ulogu jedne članice NATO-a u podstrekavanju brutalnog i krvavog rata zarad postizanja svojih ciljeva - navodi se u analizi.

Autor Erik Drajcer navodi da je Turska umešana u različita krivična dela, od kojih su neka u domenu ratnog zločina, i to podrška terorizmu, umešanost Vlade u agresiju protiv svojih suseda i drugih svetskih sila, represiju novinara i drugih koji su izneli istinu na svetlo dana.

- Postaje jasno da je pod Erdoganom Turska postala ratoboran akter koji zastupa hegemoniju i pokazuje potpuno nepoštovanje ljudskih prava i suvereniteta - navodi se u tekstu.

Turska agresija

U tekstu se ističe da se kriminalnost Erdoganove vlade može grupo podeliti u nekoliko kategorija: agresija protiv suverenih država, materijalna podrška međunarodnom terorizmu i sistematsko kršenje ljudskih prava.

Osim toga, krivična dela uključuju i korupciju, te promovisanje i podršku fašističkih bandi.

- Međutim, upravo njena podrška međunarodnom terorizmu izdiže se iznad ostalih jer stavlja Tursku u poziciju jedne od najznačajnijih pristalica i pomagača globalnog terorizma - navodi se u tekstu.

U tekstu se poziva da je vreme da se zaboravi iluzija da je NATO vojna alijansa koja brani pravdu, ljudska prava i vladavinu zakona.

- Turska, članica NATO-a je mafijaška država kojom upravlja kriminalni režim - navodi se u tekstu.

Autor navodi da je Sirija samo poligon za terorističke grupe koje direktno ili indirektno sarađuju sa vladom Erdogana.

- Dodatno je evidentirano i sada činjenično dokumentovano da je vlada Erdogana direktno umešana u transfer hemijskog oružja u ruke pripadnika Islamske države - navodi se u tekstu.

POVEZANE VESTI

Subota 26.12.2015. 17:00
Strah od Rusije se "izlegao". Sad će svi da peru ruke od Turske a svi su Turke nagovarali da obori ruski avion. Svi su kupovali naftu od ISIL-a preko Turske i podržavali su Turke da švercuju što više, kolektivno NATO i EU imaju koristi od šverca heroina, pranja para, trgovine ljudima, trgovine organima... Sad ispade samo Turska krivac. Vjerovatno će Turci platiti cio ceh raspadom države na tri dijela: Hrišćansko-evropski, Tursko-Anadolski i Kurdistan. To im je Erdogan zaradio.
Subota 26.12.2015. 16:42
ooo,šta nam se to izleglo?.. polako ali sigurno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online