Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 25.12.2015.
12:50
rs-lat.sputniknews.com A

Rusi uništili 2.000 cisterni u Siriji

Ruska avijacija je izvela više od 5.200 naleta od 30. septembra, kada je počela operaciju u Siriji, izjavio je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

Reuters
Rusi avionima podržavaju sirijsku kopnenu akciju

- Od 30. septembra, ruska avijacija je u Siriji izvela 5.240 naleta, uključujući 145 naleta aviona strateške, raketne i daleke bombarderske avijacije - rekao je general Rudskoj.

Sirijci povratili visoravan Džebel Nob

Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije u Latakiji uspostavila kontrolu nad ključnom visoravni Džebel Nobom i očistila od militanata naselje Kepir, izjavio je ruski general.

„U provinciji Latakija odredi sirijske armije vodili su ofanzivu u pravcu severa i istoka. Uspostavljena je kontrola nad visoravni Džebel Noba, koja je ključna za razvoj“, rekao je on.

Ruska avijacija je u četvrtak izvela 189 udara po objektima islamista u Siriji, rekao je ruski general.

- Samo juče je izvedeno 189 udara po objektima militanata, od kojih su 142 planirana - rekao je Rudskoj.

Sirijske vladine snage i patriotski odredi opozicije deluju i postižu najviše uspeha u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska.

- Uz podršku, u provinciji Latakija odredi sirijske armije vodili su ofanzivu u pravcu severa i istoka. Uspostavljena je kontrola nad visoravni Džebel Noba, koja je ključna za razvoj - rekao je on.

Ruski avioni su za nedelju dana u Siriji uništili nove objekte za proizvodnju i preradu naftu koje koriste teroristi.

On je dodao da je od početka ruske operacije uništeno oko 2.000 cisterni terorista. Uz podrsku ruske avijacije, vladine snage, kao i odredi patriotski raspoložene opozicije, nastavljaju da vode ofanzivu protiv odreda militanata u svim pravcima. Najveći uspeh postignut je u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska, rekao je Rudskoj.

Sirijska vojska uz podršku ruske avijacije sužava obruč oko terorista u predgrađu Damaska, naveo je ruski general.

- U predgrađima Damaska vladine snage su uspele da uspostave kontrolu nad naseljem Masrdž Sultan i nastavljaju sa čišćenjem tog područja, sužavajući krug oko nelegitimnih oružanih formacija u pravcu Našabija, Nula, Duma, Zibdina - dodao je Rudskoj.

Ruski avioni su za nedelju dana u Siriji uništili nove objekte za proizvodnju i preradu naftu koje koriste teroristi. On je dodao da je od početka ruske operacije uništeno oko 2.000 cisterni terorista.

POVEZANE VESTI

Petak 25.12.2015. 16:15
Само рокај, Волођа!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online