Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 09.12.2015.
09:52
Tanjug A

Šta je rekla baba Vanga, a prestravilo je sve?

Gotovo dve decenije od smrti slepe bugarske proročice Baba Vange svetski mediji objavljuju njena proročanstva koja, kako navodi "Njujork post", zastrašuju.

en.wikipedia.org
Mnogi osporavaju njena proročanstva, ali ipak...

Baba Vanga je, naime predvidela da će se 2016. dogoditi invazija Evrope od muslimana, sve će početi 2010. Arapskim prolećem u Siriji, a kulminacija svega će se dogoditi uspostavljanjem kalifata 2043. sa sedištem u Rimu, preneo je američki dnevnik.

List prenosi reči Babe Vange i dodaje da je ona predvidela da će Evropa kakva će biti do tada "prestati da postoji nakon sistematične eliminacije čitavih nacija", što će kontinent ostaviti "skoro praznim", "bez gotovo ikakvog oblika života".

Podseća se da je Baba Vanga navodno predvidela napade na njujorške kule 9. septembra 2011, zatim cunami iz 2004,  katastrofu u Fukušimi i nastanak ID.

U opsežnom tekstu naslovljenom "Trebalo je da slušamo ovu slepu bugarsku staricu oko ID", navodi se da je Baba Vanga imala uspešnu "karijeru" dugu pola veka, a još sredinom prošlog je upozorila na globalno zatopljenje i prirodne katastrofe.           

Onima koji veruju, sve se dešava kao što je prorekla

Ali kako se ističe, upravo je Vangino predskazanje "velikog muslimanskog rata" poslednjih meseci podstaklo teoretičare zavera i islamofobe da se posebno zabrinu.

Upozorava se, takođe, da celo proročanstvo zvuči prilično uverljivo s obzirom na to da je ID zauzeo libijski Sirt, Gaddafijev rodni grad, gde danas vlada šerijatsko pravo, a novi je režim sproveo i niz javnih egzekucija.

"Onima koji veruju u Babu Vangu čini se kao da se njena smrtonosna proročanstva događaju tačno pred njihovim nosom", piše Njujork post.

Šta nam sve tek sledi?

Dalje u tekstu list podseća i da je slepa proročica predvidela da će se 2023. godine "promeniti Zemljina orbita", 2025. godine će "populacija Evrope biti svedena gotovo na nulu", 2028. godine će "čovek sleteti na Veneru u potrazi za novim izvorima energije", 2066. će Amerikanci "upotrebiti novo oružje za klimatske promene u nastojanju da preuzmu Rim i vrate hršćanstvo", a 2076. godine "će se komunizam vratiti u Evropu i ostatak sveta".

Vratiće se vanzemaljci

Među proročanstvima Baba Vange se spominje i "veštačko sunce" koje će obasjavati tamnu stranu planeta, "preporod prirode" 2084, povratak vanzemaljaca i preseljenje čovečanstva pod vodu,  zatim globalne suše, vulkanske erupcije, pad temperature, sudar "veštačkih sunca", promenu orbita planeta, rat na Marsu i preseljenje civilizacije na druge planete pre no što Zemlja u potpunosti zamre - negde oko 3797. godine.

Baba Vanga je preminula u 85. godini života, a retki su oni koji njena proročanstva shvataju ozbiljno.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.12.2015. 12:35
Baba Vangu sada tumače neke nove "baba Vange". Treba pogledti dokumentarac o Volfu Mesingu, čoveku koji je bio nepogrešiv u svojim proročanstvima i kome ni Hitler ni Staljin nisu mogli ništa. youtube.com/watch?v=gKYMG99EspY
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online