Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 23.11.2015.
08:00
S. J. - Vesti A

Rusi čiste Kavkaz

Ruske vlasti saopštile su juče da je u specijalnoj operaciji policijskih snaga na severu Kavkaza ubijeno 11 terorista povezanih s Islamskom državom.

Tanjug/AP
Imaju čime da se brane: Rusko oružje

Najžešći ruski napadi


Rusija je izvela najžešće vazdušne udare na Islamsku državu u istočnoj Siriji otkako je rat počeo, pri čemu su ruski avioni imali više od 70 naleta u istočnoj provinciji Deir Ezor gde su pogodili i tri naftna polja. Veći deo te provincije drži ID. Rusija je počela bombardovanje u znak podrške predsedniku Asadu i saopštila da će ih pojačati posle obaranja ruskog aviona iznad Egipta.

- Prema preliminarnim informacijama, neutralisano je 10 ekstremista - saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet, dodajući da su svi oni bili članovi grupe koja se zaklela na lojalnost Islamskoj državi.

Ekstremisti su otvorili vatru na policajce i bacali granate nakon što su bili saterani u jedno manje šumovito područje u blizini grada Nalčik, u ruskoj republici Kabardino-Balkarija na severu Kavkaza, saopštio je Komitet i dodao da akcija i dalje traje.

Islamisti sa severa Kavkaza sve češće proglašavaju lojalnost Islamskoj državi, koja je u junu na tom području proglasila da uspostavlja lokalni ogranak.

Ruske vlasti istoremeno sprovode žestoku kampanju vazdušnih udara protiv Islamske države u Siriji i predlažu osnivanje široke globalne koalicije protiv džihadista, koju bi činili Rusija, Zapad i neke bliskoistočne zemlje.

Obama kuca na otvorena vrata


Američki predsednik Barak Obama poručio je juče da SAD i njihovi međunarodni partneri neće popustiti u borbi protiv Islamske države (ID) i upozorio da svet neće prihvatiti napade ekstremista na civile u Parizu i drugde kao "novonastalo normalno stanje".

Završavajući svoj devetodnevni obilazak Turske i Azije, Obama je takođe pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se pridruži koaliciji na čelu sa SAD(?!), podsetivši da je ID optužena i za prošlomesečno obaranje ruskog putničkog aviona u kojem je ubijeno 224 ljudi.

- On (Putin) mora da goni ljude koji su ubili ruske državljane - istakao je Obama, pre nego što je iz Malezije krenuo za Vašington.

Samo Asad smeta SAD

Američki predsednik je posetio Filipine i Tursku, gde se sa Putinom nakratko sastao u Antaliji, na marginama međunarodnog samita. Iako je Rusija pojačala svoje vazdušne udare u Siriji, Obama je primetio da je Moskva fokusirala svoju pažnju na umerene pobunjenike koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Insistirajući da nasilje u Siriji ne može da bude zaustavljeno sve dok je Asad na vlasti, Obama je pozvao Rusiju na "strateško prilagođavanje" uz nametanje stava Vašingtona za okončanje podrške sirijskom predsedniku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.11.2015. 12:52
Obama je takođe pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se pridruži koaliciji na čelu sa SAD(?!), podsetivši da je ID optužena i za prošlomesečno obaranje ruskog putničkog aviona u kojem je ubi/jeno 224 ljudi.... Izgleda da je ovaj neupućen o situaciji na terenu, čuj, na čelu sa SAD....!!!
Ponedeljak 23.11.2015. 14:31
Obama sve više liči na Koštunicu. Nije obaviješten.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online