Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.11.2015.
07:45
B. Božin - Vesti A

Hteo da poseti Ajfelovu kulu

Posle hapšenja Crnogorca u Gornjoj Bavarskoj nedelju dana pre serije napada u Parizu, kada je policija u njegovom golfu sa podgoričkim registracijama otkrila čitav arsenal oružja, još uvek nije razjašnjeno da li slučaj ima veze sa islamističkim atentatorima.

Oprez: Nemačka policija u kontroli na auto putu

Policija je 5. novembra na autoputu A8 u pravcu Minhena kod Bad Fajlbaha, u rutinskoj saobraćajnoj kontroli na parkingu Mos otkrila dva pištolja i ručnu granatu u motornom delu auta. Detaljnijom proverom eksperata Pokrajinske kriminalističke službe (LKA) na više mesta u vozilu je pronađen skriveni arsenal: osam kalašnjikova sa municijom, dva pištolja, revolver, dve ručne granate i 200 grama TNT eksploziva.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer je potvrdio događaj, a državno tužilaštvo Traunštajna je izdalo nalog za hapšenje vozača.

List "Velt" piše da je reč o 51-godišnjem Vlatku V., crnogorskom državljaninu, koji od tada sedi u pritvoru. Magazin "Fokus" piše o tome da je LKA preduzela dodatnu istragu preko savezne kriminalističke službe, Interpola u Parizu i Podgorici, ali bez rezultata. Vlatko V. očito nije imao kriminalni dosije. Francuske službe su informisane o hapšenju, koje su Crnogorca rangirale kao člana organizovanog kriminala, a ne kao sumnjivog teroristu.

Brani se ćutanjem

Istraga u okruženju uhapšenog do sada nije mogla da potvrdi njegovu umešanost sa atentatorima. Vlatko V. odbija da govori, a i posle nedelju dana u pritvoru nije još uzeo advokata.
- Mi želimo da pričamo sa njim, ali on to ne želi, u svakom slučaju, ne vezano za ovu temu - rekao je portparol bavarske kriminalističke službe.

Sada se proverava da li su službenici iz Rozenhajma morali da proslede slučaj centru za odbranu od terora u Berlinu. Preko navigacionog sistema je LKA rekonstruisala rutu Vlatka V., koji je krenuo od Crne Gore preko Hrvatske, Slovenije i Austrije i stigao samo do saobraćajne kontrole kod Rozenhajma.

Kriminal ili terorizam?

Policija sada istražuje veze Vlatka V. sa teroristima jer "za sada postoji njegova povezanost sa Parizom, ali ne i dokazi u vezi sa terorističkim napadima", što je potvrdio i ministar Mezijer. Bavarski ministar Joahim Herman je rekao da "ako neko transportuje više kalašnjikova, ručnih granata i eksploziva, mogao bi da bude i iz sfere teškog kriminala. Bliža je, međutim, sumnja da se radi o terorističkim napadima, odnosno o osobi koja je teroristima isporučivala oružje".

Cilj puta, prema navigaciji, jeste adresa u Parizu koja je bila napisana i na jednoj ceduljici u autu. Crnogorac je tvrdio da je krenuo u Pariz da poseti Ajfelov toranj, a da navodno ništa nije znao o navedenom oružju u svom autu.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.11.2015. 09:39
Kako je prošao tolike granice sa kontrolom a jedna saobraćajna patrola da ga "uvati"? Nešto mi tu ne štima. Ne vjerujem da je tolika količina oružja bila u autu na tim granicama. Ovaj mora da je samo vozač za oko hiljadu eura i vjerujem da nezna ništa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online