Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.11.2015.
12:08 >> 13:03h
Tanjug A

Organizator napada u Parizu nije uhapšen, i dalje je u bekstvu

Belgijska policija izvršila je raciju u siromašnoj muslimanskoj četvrti Molenbek i uhapsila jednog od osumnjičenih za masakr u Parizu. Iako se u početku mislilo da je priveden Salah Abdeslam (26), belgijski državni tužilac je to demantovao rekavši da je taj terorista i dalje je u bekstvu.

Reuters
Uhvaćen jedan od ubica 129 ljudi u Parizu

Tokom racije u Molenbeku ispaljeno je više hitaca, a na licu mesta nalazi se oko 100 policajaca i više vatrogasnih kola.

Belgijska televizija RTBF javila je u ponedeljak oko podne da je policija uhapsila jednu osobu tokom racija izvedenih u četvrti Molenbek, ali da nije reč o Salehu Abdelsalemu, francuskom državljanu za kojeg se sumnja da je "mozak" napada izvedenih u Parizu u petak uveče. 

Belgijska televizija RTL prethodno je javila da je belgijska policija u Briselu uhapsila Abdelsalema, francuskog državljanina za koga se sumnja da je "mozak" napada izvedenih u Parizu, tokom racije u belgijskoj prestonici. Zvanične potvrde o njegovom hapšenju od belgijskih vlasti zasad nema.

RTL je preneo da se Salah od napada nalazio u bekstvu, dok je njegov brat Ibrahim Abdeslam poginuo u terorističkom napadu. On je iznajmio crni "folksvagen polo", koji je korišćen u napadu.

Međutim, kasnije se ispostavilo da je priveden drugi terorista, što je prenela televizija RTBF, citirajući državnog tužioca.

Francuska policija prethodno je izdala poternicu za Abdeslamom, francuskim državljaninom koji je rođen i živi u Belgiji, a koji je osumnjičen da je, zajedno sa svojom dvojicom braće, učestvovao u napadima u Parizu.

Kako navodi televizija Frans 2, Salaha Abdeslama istražitelji sumnjiče da je "mozak" napada izvedenih u Parizu u petak uveče, u kojima je poginulo najmanje 129 ljudi.

Abdeslam, koji nije poznat francuskom obaveštajnoj službi, ali koga policija sada označava kao "opasnog", u subotu ujutro je prekontrolisan i pušten u blizini francusko-belgijske granice, izmakavši francuskim snagama reda, prema informacijama televizije Frans enfo.

On je, kako prenosi "Figaro", za napade iznajmio automobil, koji je presretnut u subotu po podne u Belgiji, ali se osumnjičeni nije nalazio u njemu.

 Saleh Abdeslam je, kako preciziraju francuski mediji, zapravo iznajmio dva vozila koja su teroristi koristili u nizu napada u francuskoj prestonici, a ta vozila su kasnije pronađena u blizini koncertne dvorane "Bataklan" i u Montreju, predgrađu Pariza.

Belgijsko federalno tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je "jedna osoba koja je iznajmila jedno od tih vozila prošla kontrolu u Kambreu, u subotu u 9.10 sati na autoputu A2 u pravcu Belgije".
Frans enfo navodi da je ta osoba Salah Abdeslam i da se on nalazio u vozilu iz kojeg su napadači pucali na nekoliko pariskih barova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online