Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 14.11.2015.
12:59
b92 A

Oland objavio rat teroristima

Francuki predsednik proglasio je i vanredno stanje i najavio "nemilosrdan rat" protiv terorista. Kako je rekao, ulicama će patrolirati vojska.

Reuters
Oland: Francuska je u stanju rata

- Napadi su bili organizovani i planirani spolja. Za napade je odgovorna Islamska država i ovo je čin rata prema Francuskoj. Naša zemlja je krvnički napadnuta i odgovoriće nemilosrdno zajedno sa saveznicima - rekao je Oland.

Francuski predsednik je rekao da će Francuska braniti svoju zemlju, ali i civilizacijske vrednosti.

On je proglasio trodnevnu žalost i pozvao građane na jedinstvo.

- Francuska je noćas ranjena, ali će ustati uprkos našem bolu. Francuska je hrabra ali će regovati i trijumfovati. U ovakvoj situaciji istorija traži da se mobilišemo - rekao je Oland i poručio:

- Dragi sugrađani naša zelja, vrednosti humanizma su napadnuti i pozivamo vas na jedinstvo. Živela Francuska!

Sarkozi: Ništa neće biti kao pre

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi rekao je nakon terorističkih napada u Parizu da Francuska mora da prihvati činjenicu da je ta zemlja u ratu.

- Naša dužnost je da uzmemo u obzir koliko je situacija ozbiljna. Ništa više ne može da bude kao pre. Terorizam je uzeo mnogo žrtava. Moramo iz ovog događaja izvuću pouke i naša spoljna politika mora prihvatiti činjenicu da smo u ratu - kazao je Sarkozi.

Sarkozi je govorio i o jačanju bezbednosnih mera i u situacijama kada nisu pojačane granične kontrole i proglašeno vanredno stanje, što je danassituacija

- Uvek smo znali da prebrodimo prepreke, prevazićićemo i ovu teškoću - dodao je on.

Ambasador Srbije: Francuska će odgovoriti na napade

Bivši ambasador Srbije u Francuskoj, Radomir Diklić kaže da je Oland objavio totalni rat protiv terorista, a slična poruka osvanula je i na naslovnim stranama francuskih listova.

Prema njegovim rečima, Oland je poručio da je Francuska povređena ali i da će odgovoriti na kukavički i varvarski čin.

U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani Bataklan ubijeno je više od 120 ljudi, saopštile su vlasti u Parizu. Ne zna se ima li među žrtvama državljana Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 14.11.2015. 13:53
Полако бре, какав рат! Прво да се довуку полу распали Холбрук, Кук, Кристофер, Вокер, губави Кушнер, Клинтони, Олбрајти, Блерови и остала смрдљива братија, па да мало истражују... После да се консултују разне невладине институције, јер може се десити да установе да се ту ради о борцима за слободу и демократију, можда о умереној либијској или сиријској опозицији па би у том случају требала да им се пружи помоћ а не да им се објављује рат...
Subota 14.11.2015. 15:47
Оланд зар није почео рат кад си слао авионе да бомбардују Сирију.
Subota 14.11.2015. 18:09
Je suis Paris !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online