Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.11.2015.
19:26
rs.sputniknews.com A

Ruski general: Teroristi u Siriji menjaju taktiku

Vojna avijacija Rusije je za tri dana izvela 137 borbenih naleta i izvela udare po 448 objekata infrastrukture terorista u Siriji, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.

Reuters
Ruska avijacija nastavila napade na islamske elstremiste

- Za protekla tri dana ruski avioni u Siriji izveli su 137 borbenih naleta na 448 objekta terorističke infrastrukture u provincijama Alep, Damask, Latakija, Raka, Hama i Homs - rekao je Igor Konašenkov novinarima.

Smanjen intenzitet bombardovanja

Konašenkov je dodao da je intenzitet bombardovanja ruske avijacije smanjen, iako je broj ciljeva po pojedinačnom naletu porastao. To je uslovljeno dobrom koordinacijom sirijske vojske, umerene opozicije i ruske avijacije po pitanju razmene informacijama o objektima terorista.

On je naglasio da su se "svi ruski avioni posle izvršavanja borbenog zadatka vratili u bazu Hmejmim".

Teroristi u Siriji menjaju taktiku - izvode odbrambene manevre, prebacuju oružje noću kamuflirajući ga.

- Beležimo značajnu promenu taktike terorista na čitavoj teritoriji Sirije. Bande više ne vode akcije otvoreno, kao pre mesec dana - rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, danas teroristi izvode odbrambene manevre, redovno se premeštaju i kriju od udara kako vladinih snaga, tako i ruske avijacije.

Konašenkov je precizirao da je ruska avijacija uništila skladište improvizovanih raketa u provinciji Damask, koje su korišćene u napadima na stambene zgrade u prestonici Sirije. Pored toga, od dojava koje su ruski obaveštajci dobili od "umerene opozicije", uništena su krupna skladišta municije terorističke grupe Nusra front u provincijama Raka i Homs.

Istovremeno, istakao je Konašenkov, uništen je komandni centar Nusra fronta u provinciji Idlib. On je objasnio da je objekat bio dobro zamaskiran i odatle su bili organizovani napadi na deonici između Idliba i Alepa.

Između ostalog, dodao je, uništen je i kamp Nusra fronta u provinciji Alep, a uništena su i četiri džipa sa ugrađenim mitraljezima, koja su se nalazila u neposrednoj blizini. Takođe, ruska vojska je uništila četiri tenka i jedno oklopno vozilo Nusra fronta, kao i radionicu za popravku teškog naoružanja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.11.2015. 19:55
Taktiga G 6 H 12 im nece uspeti Davaj Davaj!!!!!!!!1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online